Gisteren was m’n hondje Bas jarig en dus kreeg hij een VIP-treatment, wat al begon met een uitgebreide knuffelsessie bij het ontwaken, waarna meneer eigenlijk het liefst gewoon in bed wilde blijven liggen terwijl hij geknuffeld werd. Mooi niet! Het tweede deel was een fikse wandeling van zo’n vijf kwartier, over de stadswallen van de binnenstad.

In de tussentijd gauw naar de dierenwinkel om wat lekkere hapjes te halen, ik kocht voorheen elk jaar een nieuw speelgoedje voor hem, maar hij heeft zo veel speelgoed en doet er eigenlijk maar af en toe iets mee, dus koop ik liever iets te eten voor hem.

Ik koos een mini-rookworst voor honden, een kauwstaaf en z’n favoriete runderoortjes. De staaf moet ie nog ontdekken, maar de rest heeft ie met veel smaak op. Niet veel later zijn we aan het volgende onderdeel begonnen: Scheren! Met dit keer extra aandacht voor de pootjes. Hij blijft altijd braaf zitten met het scheren omdat ie ’t altijd fijn vindt.

Alle haren liggen weer in de container en Bas ziet er top uit. ’s Avonds kreeg ie een bakje vlees als diner en later hebben we nog een korte wandeling gemaakt. Al met al hebben we er een leuke dag van gemaakt, want tenslotte is ie maar één keer per jaar jarig!