Gisteren was de eerste dag sinds eind november 2012 dat ik een dag niet geblogd heb. Ik heb het dus aardig lang volgehouden. Niet dat ik hier nu een gewoonte van wil maken, ik heb nog steeds het streven om elke dag één artikel online te zetten, maar soms heb je van die dagen… Ik zit nog steeds niet lekker in m’n vel, op een paar goede dagen na en gister was ook behoorlijk shit, om het even ongenuanceerd uit te drukken. Vandaar dat ik me er niet toe kon zetten te bloggen.

Vandaag is het niet veel beter, maar aangezien ik morgen jarig ben en boodschappen niet vanzelf in de koelkast belanden en het huis niet vanzelf opgeruimd wordt, zal ik me moeten vermannen en aan de slag. De meeste klusjes die voor vandaag op het programma stonden, heb ik inmiddels afgewerkt. Het schrijven van een artikel was daar één van… Gauw van start dus!

Unieke klok
Als je iets aparts wilt zien, moet je deze link zeker even bekijken. Het is een Flash-animatie van een werkende klok, maar dan op een heel bijzondere manier. In plaats van wijzers die het rondje vol tikken, worden er juist cirkels gemaakt. Een volle cirkel voor elke minuut, voor elke maand, voor elk uur. Heel bijzonder gedaan!

Voor de kassa
Ik denk dat iedereen het wel kent: Je sluit aan in de rij voor de kassa die het snelst lijkt te gaan en die het kortst is, maar toch kom je elke keer bedrogen uit en blijk je nét weer in de verkeerde rij te staan. Deze eenvoudige maar desondanks leuk gemaakte animatie geeft precies dát stukje ergernis weer, compleet met babbelende caissières en lunchpauzes. Geniaal gedaan!

kassa

Bodypaint op handen
Iedereen kent de schaduwspelletjes wel, waarbij je met je handen figuren kunt maken van bijvoorbeeld dieren. Maar wat als je nog een stapje verder gaat, je handen beschildert en daar vervolgens op inventieve manier foto’s van maakt? Dan krijg je dit…

Maze escape
Een simpel maar verslavend spelletje wat me deed denken aan de computerspelletjes van vroeger. Lekker pixelig, recht-toe-recht aan, nog nooit gehoord van gelikte graphics of drukke muziekjes, maar zeker zo leuk! Baan je een weg door het doolhof, maar wel voordat de lava je ingehaald heeft!

Creatieve deurbellen
Eigenlijk heb ik er nooit bij stilgestaan dat je met het uiterlijk van een deurbel ook best iets leuks kunt doen. Dat er met de geluidjes nogal eens geëxperimenteerd wordt – denk aan een compleet liedje als je ergens aanbelt, vreselijk als je ‘t mij vraagt – maar er blijken serieus heel grappige ontwerpen te bestaan!

baguette

Creatieve productverpakkingen
Meer creativiteit, het kan niet op vandaag. Dit keer zijn er een aantal mensen losgegaan op originele en creatieve productverpakkingen, die op de foto links vind ik zelf heel grappig, maar er zijn er meer.

Schattige katten
Katten blijven mooie en leuke dieren om naar te kijken, vooral als ze nog zo jong en pluizig zijn. Op deze pagina een seried foto’s waar je spontaan van zou smelten!

Zwaartekracht?
Nog een linkje naar de website Froot. Hier een aantal bijzondere foto’s waarin de zwaartekracht, of gezichtsbedrog, net hoe je het ziet, centraal staat. Bijzondere fotoserie!

Draw a Stickman
Dit concept vind ik zo leuk gemaakt! Je moet een stickman (gewoon een poppetje bestaande uit lijnen) tekenen en vervolgens wordt daar een soort ve   rhaaltje omheen gebouwd met interactieve onderdelen, erg grappig om te doen. Er bestaat overigens ook een iPhone game van, die heet Draw a Stickman Epic, ook erg leuk!

Hondenfoto’s
Een serie mooie, aandoenlijke en grappige hondenfoto’s. Aanrader voor de hondenliefhebber!