De laatste keer dat ik een artikel publiceerde met een aantal links naar leuke plaatjes, websites, filmpjes en meer, dateert inmiddels uit januari dit jaar, al even geleden dus en dat is gelijk het understatement van het jaar. Hoog tijd voor een nieuwe. Grappig is trouwens dat het Leuke Dingen Logje het oudste vaste item op EstrellaWeb is, deze bestaat echt al heel lang!

Voedselmanipulaties

Voedsel manipulaties

Dat Photoshop een heel krachtig stukje software is, weten we inmiddels allemaal wel. Zelfs de mensen die er nog nooit mee gewerkt hebben. In de fotoserie op deze pagina vind je een aantal magnifieke manipulaties met voedsel, die vervolgens dus iets heel anders voorstellen. > link

Drawn with love

Een prachtig gemaakt en heel lief filmpje over een man en een vrouw, met ook nog eens een heel mooi liedje als achtergrondmuziek. Ik heb het filmpje al meerdere keren gezien en vind het nog steeds schitterend!

Camouflagemensen

Nee, dit heeft niks met het leger te maken, maar we blijven nog even hangen in de categorie aparte foto’s. In dit geval zijn ze (volgens mij) niet gephotoshopt, maar het gaat om een serie waarbij mensen zo gebodypaint zijn, dat ze compleet op lijken te gaan in hun omgeving. > link

post-taart

Stuur een taartkaart!

Ik ben dol op leuke DIY projectjes, maar als het erop aan komt, voer ik er nooit één uit of het mislukt gegarandeerd. Deze taartkaart ga ik zeker ook niet proberen, maar ludiek is ie wel. Ik vraag me echt af hoe iemand zoiets in hemelsnaam al verzonnen krijgt! > link

Unieke heggen

Heb je er ooit bij stilgestaan dat een heg naast functioneel en in enkele gevallen ook mooi (denk aan een strak geschoren buxus-heg) ook heel bijzonder en creatief kan zijn? Ja dus, het bewijs hiervan kun je bekijken op de volgende pagina. Ik wist dat je leuke dingen kon doen met buxus, maar dit spreekt zelfs mij tot de verbeelding! > link

Cynisme in beeld

Ik ben zelf niet de meest humoristische persoon, maar kan op z’n tijd wel cynisch zijn, op een vrij subtiele en beschaafde manier. Ik heb een hekel aan humor die ten koste gaat van iemand anders en daar moet je met cynisme vaak wel voor waken. Iemand zei onlangs tegen mij dat mijn humor in laagjes komt, die beeldspraak vond ik treffend, zeker voor iemand die me niet eens echt kent. Op deze pagina cynische humor op geniale manier verpakt in een illustratie. > link

Cynisme

Out of the box

Iedereen kent het principe geanimeerde gifjes nog wel. De mensen van mijn generatie kennen ze nog van de afzichtelijke bewegende cliparts en tegenwoordig heb je de hippe cinemagraphs (zo, in één keer goed) waarmee je van bijvoorbeeld een stukje uit een film of YouTube video een bewegend plaatje van een paar seconden maakt. Het wordt pas echt bijzonder als je out of the box denkt! > link

Crappy names

Hier in Nederland valt het volgens mij nog wel mee, maar in het buitenland en vooral in de wat minder ontwikkelde landen, schijnen ze er patent op te hebben om producten nét de verkeerde naam mee te geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van Pee-Cola en snob-bier? > link

Koop eens een boom

Ik denk dat het bij de meeste Nederlanders blijft bij een buxusboompje, een stamroos of misschien nog een voorzichtige prunus, maar een echte boom zal er zo gauw niet in de tuin gezet worden. Misschien is dat ergens maar goed ook, want voor je nu eenmaal duidelijk gemaakt hebt wat je wilt en het ding eenmaal op z’n plek staat…

Boom cartoon