Ik moet bekennen dat ik Pinterest tot nu toe alleen gebruik om mooie plaatjes te verzamelen, waar ik vervolgens niet echt meer iets mee doe, behalve dat ik er soms één op Facebook zet. Maar Pinterest kan ook voor andere doelen handig zijn. Achter de meeste foto’s zit tenslotte een linkje en dat kan soms erg interessante vondsten opleveren. Vandaag deel ik mijn finds met jou!

50 ideeën voor blogposts

Ik ben de laatste tijd een beetje ongeïnspireerd als het op bloggen aankomt. Ik beroep me dan maar weer op één van mijn terugkerende items, maar ik hou juist zo van afwisseling! Een lijstje als deze komt dus als geroepen!
– thecollegeprepster.com/2014/10/50-ideas-for-blog-posts.html

18 tips voor het aanbrengen van eyeliner

Ondanks mijn 5% zicht, vind ik dat ik het over het algemeen heel strak kan werken met eyeliner. Het heeft geruime tijd geduurd voordat ik had uitgevonden welk type eyeliner bij me past en waar ik wel of niet goed mee kan werken, maar nu lukt ‘t prima. Toch zijn tips altijd welkom. Hier een mooi overzicht inclusief handige infographics.
– buzzfeed.com/nataliebrown/because-cat-eyes-are-hard

Maak een perfecte paardenstaart

Nu mijn haar al aardig op lengte is, draag ik het graag in een hoge paardenstaart. Maar ik vind het vaak een beetje saai staan en dat heel strak achterover getrokken haar vind ik ook niet altijd mooi. Dus ben ik al vaker op zoek geweest naar handige tips om een mooie paardenstaart te maken. Bij deze gevonden. Check!
– buzzfeed.com/peggy/hairstyling-hacks-every-ponytail-wearer-must-try

Zelfgemaakte ijskoffie

Ik drink liever ijskoffie dan gewone koffie tegenwoordig. Zo ben ik echt verslingerd geraakt aan de Seattle Latte en Frappuccino van Starbucks. Hoe kouder hoe beter! Het goede nieuws is dat je zo’n lekkere ijskouwe koffie ook gewoon zelf kunt maken. Check de link!
– frugallivingnw.com/how-to-make-a-cold-brewed-iced-latte-or-mocha-espresso

koffiebonen-kopje

33 vrolijke DIY tutorials

Ik vind DIY projectjes ontzettend leuk te bekijken, maar in de praktijk komt ‘t erop neer dat ik er eigenlijk nooit zelf mee aan de slag ga. Op de één of andere manier ben ik toch altijd bang dat ‘t zal mislukken. Desondanks is het erg leuk om te bekijken, zo ook dit lijstje!
– buzzfeed.com/peggy/irresistibly-spring-diys

Dingen die je echt gedaan moet hebben deze zomer

Wat dacht je van gegrilde cocktails, fruit in ijsblokjes vriezen, picknicken, een roadtrip maken, ijsjes in je Prosecco dopen en meer van dit soort, voornamelijk eet- en drinkbare zomertips. Je vindt de complete lijst op onderstaande link!
– buzzfeed.com/emofly/summer-bucket-list

Je eigen tijdelijke tattoo

Geen zin in een levenslang plaatje? Dan kun je natuurlijk voor een tijdelijke tattoo kiezen, maar wat als je niet zo van de standaard plaatjes bent? Dan maak je ‘m gewoon zelf!
– wikihow.com/Create-Your-Own-Temporary-Tattoo

Duur uitziende DIY projectjes

Ik heb me echt zitten vergapen toen ik dit linkje voorbij zag komen. Wat een gave dingen staan ertussen! En eigenlijk gewoon van eenvoudige materialen gemaakt. Aanrader!
– buzzfeed.com/mallorymcinnis/classy-ass-diy-projects

Fruitig water

Dat je voldoende water moet drinken is iedereen denk ik wel bekend, maar niet iedereen lukt dat ook daadwerkelijk. Een handige ‘hack’ om meer water te drinken, is om het wat smakelijker te maken op een gezonde manier. Gooi er wat stukjes fruit doorheen! Op deze pagina een aantal ‘recepten’ voor lekkere fruitwatertjes!
– sheuncovered.com/2015/05/fruit-infused-water-6-ways

16 camera hacks voor nog betere en leukere foto’s

Ik zie mezelf nog niet echt rondlopen met een lege Pringles-bus op m’n camera, maar er zitten best handige trucjes bij om bepaalde effecten te creeren of een handigheidje toe te voegen. Vooral de tip om plastic folie voor je lens te hangen ga ik zeker eens proberen!
– omgfacts.com/lists/18159/16-Camera-Hacks-You-Need-To-Know

Bovenstaande tips zijn allemaal wel Engelstalig, maar er is nu eenmaal niet zoveel Nederlands te vinden op Pinterest. Desondanks vind ik ze stuk voor stuk de moeite waard.

Kom jij ook weleens handige tips tegen op Pinterest?