Ik weet niet hoe ’t met jou zit, maar in de zomer heb ik doorgaans geen zin in zwaar leesvoer en wil ik gewoon vooral veel leuke dingen zien, lezen en horen! Ook op EstrellaWeb trek ik deze lijn graag door, vandaag in de vorm van een nieuwe verzameling leuke links! Overigens niet te verwarrend met de Reads of the Week, want dat zijn links die meer gericht zijn op blogs.

schrijvende gifjes

Ik kan echt enorm warm lopen voor prachtig geschreven teksten. En dan bedoel ik dit keer dus niet zozeer inhoudelijk, maar het grafische aspect ervan. Kalligrafie, typografie, handlettering, name it! Als jij ook zo van dat soort dingen houdt, kun je hier je hart ophalen! – LINK

Kunstzinnige boeken

Dit is nou net zo’n pagina met foto’s waar je je echt aan kunt vergapen. Een serie foto’s van bekende boeken die ‘omgebouwd’ zijn tot ware kunstwerkjes, met papiersnijd-technieken. Echt schitterend om te zien! – LINK

Opgroeiende dieren

Plaatjes en filmpjes met dieren in de hoofdrol, doen het altijd goed op internet. Op deze link een serie foto’s van dieren die samen met hun baasje zijn opgegroeid. Grappig om te zien hoe de dieren en hun baasjes zijn veranderd, of juist amper! – LINK

Drie-keer-kijken-kunst

Een verzameling foto’s van kunst waarbij je minstens drie keer moet kijken (of met je ogen moet knipperen) om te kunnen zien hoe ’t nou precies in elkaar zit. Leuk! – LINK

Waarschuwing met een extraatje

Waarschuwingsborden heb je overal. Bij de metro (mind your step), bij een natte vloer of een net geverfde deurpost, natuurlijk in het verkeer en in ruimtes waar niet gerookt mag worden. Saaie borden, totdat er mensen ‘antwoord’ geven op deze waarschuwingen. – LINK

Optische illusies op vrachtwagens

Je zou toch raar staan te kijken, als er opeens een vrachtwagen voorbij komt rijden waar een enorme leeuw in lijkt te liggen. Op deze link een aantal foto’s met vrachtwagens die bedrukt zijn met wel héél bijzondere ontwerpen! – LINK

Dieren op de selfie-toer

Dieren zijn nieuwsgierig en vinden fotocamera’s vaak ook enorm interessant. En dat levert soms erg grappige en merkwaardige beelden op! – LINK

panter-camera

Shuffle!

Een grappig (en verslavend) spelletje met balletjes. – LINK

Museum-tour

Museums saai? Deze niet! Op deze link een virtuele rondleiding door het National Museum of Natural History in Amerika. Als ik me niet vergis ook het decor van de hilarische films “Night at the Museum”. Erg mooi om te zien! – LINK

First person Tetris

Grappige variant van de bekende Tetris-game. – LINK

I made tea

Grappig gemaakt! Een witte pagina met enkel de woorden “I made tea”. Niet echt interessant, totdat je op één van de woorden klikt en vervolgens zult opmerken dat het zinnetje opeens langer wordt. Op die woorden kun je weer klikken and so on. Zo kun je enorme zinnen maken. Niet nuttig, wel heel origineel bedacht! – LINK

Wat voor leuks heb jij onlangs nog gespot op internet?