Toen ik pas Kruidvat in liep voor een boodschap, viel mijn oog op een display met haarproducten met kokosolie. Aangezien ik pure kokosolie al wat jaren gebruik om m’n haar te verzorgen, ben ik bekend met de werking ervan en sprak dit me ook aan. Ik stopte de Super Moisturising Coconut Conditioner en de Coconut Hair Oil in m’n winkelmandje en rekende ze af!

De volgende dag kwamen daar de Pure Coconut Glossing Spray en het Smooth Me Coconut Hair Serum nog bij. Voordat ik de glossing spray en het haarserum kocht, had ik de conditioner en de haarolie beide al gebruikt en was daar erg enthousiast over geworden!

Wat is Inecto?

Eerlijk gezegd dacht ik dat deze verzorgingsproducten van Inecto nieuw waren, maar na een korte check op internet, blijkt het al veel langer te bestaan. Het bedrijf is van oorsprong Brits en de producten worden verkocht in reform-winkels zoals De Tuinen, maar ook bij Kruidvat.

Wat me vooral erg aanspreekt aan deze productlijn, is dat er voornamelijk gebruik is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, wat uiteraard veel beter is dan allerlei chemische toevoegingen, die je helaas in het gemiddelde verzorgingsproduct wel tegenkomt. Nu ben ik niet iemand die eerst de ingrediënten op de verpakking leest, maar ik verzorg mijn haren graag goed en een verzorging op natuurbasis spreekt dan ook meer aan.

151022-inecto-coconut-05

Super Moisturising Coconut Conditioner

Ik heb een haat-liefde verhouding met conditioners. Liefde omdat ik het nodig heb om mijn dikke bos haar überhaupt te kunnen borstelen na het wassen, haat omdat er bij mij aardig wat flesjes doorheen gaan op jaarbasis, omdat je met veel en dik haar gewoon erg veel product nodig hebt en het gebruiken van conditioner dus meer op een dure hobby begint te lijken. Ik wissel dan ook regelmatig af in de zoektocht naar de perfecte conditioner.

Mijn nieuwe aanwinst zou zomaar in aanmerking kunnen komen voor het predicaat van perfecte conditioner, want ik ben er zeer over te spreken! Niet alleen is de geur heerlijk, maar het product heeft een romige textuur, waardoor het goed over het haar verdeelt. Groot pluspunt is ook dat ik geen enorme hoeveelheden nodig heb om het volledig door mijn haar te kunnen werken, wat in mijn geval bij veel conditioners wel het geval is.

Divine Shine Coconut Hair Oil

Heb je dan nog niet genoeg haarserums en olien Ester? Nee, die heb ik niet. Ik heb inmiddels iets van vijf verschillende soorten en het grappige is dat ik ze allemaal ergens anders voor gebruik. De één gebruik ik alleen wanneer mijn haar in z’n natuurlijke slagen valt om de krullen wat losser te maken, de ander dient als bescherming tegen hitte van de stijltang enzovoorts.

De coconut haarolie van Inecto is een wat dikkere, vettige olie die je droge punten een oppepper geeft. Ondanks dat je door de tekst op de flacon zou denken dat je de olie ook kunt gebruiken als glansproduct, zou ik daar voorzichtig mee zijn. Door het vette karakter van de olie geef ik er zelf niet de voorkeur aan om dit helemaal door mijn lokken te werken, omdat het dan sneller wat vettig gaat ogen. Vooral voor mensen met haar wat al snel vet wordt, is dit niet aan te raden.

Overigens had ik ook niet anders verwacht van een olie waar kokosvet in verwerkt is. Kokosolie bevat namelijk het meeste verzadigde vet van alle olie- en vetsoorten! Wist je dat?: Ondanks dat ie dus vetter is dan de gemiddelde haarolie, vind ik ‘m wel erg fijn. Ik zal hem waarschijnlijk vooral gaan gebruiken om mijn vaak wat droge punten wat te voeden. Ook hiervan is de geur weer heerlijk. Een lekkere zoetige kokosgeur zonder al te zoet of aanwezig te zijn, dus niet het idee dat je een Bounty-reep in je lokken gesmeerd hebt!

Pure Coconut Glossing Spray

Toevallig was ik net van plan om de shine spray van Lee Stafford te kopen, omdat ik glanzende lokken zo nu en dan best mooi vind. Ik heb er één gehad van Andrélon die z’n werk prima deed, maar waarvan ik de geur zo overheersend mierzoet vond, dat ik geruime tijd heb overwogen het product gewoon weg te gooien en niet op te maken.

Over de shine-spray van Lee Stafford had ik overigens uiteenlopende meningen gelezen en ook niet iedereen was even gecharmeerd van de geur. Voor een bedrag rond de €8, vond ik ‘t dus wel een beetje een risico. Totdat ik zag dat er van de Inecto Coconut lijn ook een glansspray bestond, nota bene één die je haar ook voedt tegelijkertijd. Die moest ik hebben!

Eenmaal thuis heb ik ‘m gelijk uitgeprobeerd en was aangenaam verrast! Wederom die heerlijke maar niet te overdreven kokosgeur. De flacon verspreidt een nevel van spray en met één druk op de knop geeft ie eigenlijk al genoeg product om je haar grotendeels van een glansje te voorzien. In tegenstelling tot de eerder gebruikte shine-spray van Andrélon, vind ik dat deze spray een meer natuurlijke glans geeft en niet dat je opeens van dat poppenhaar lijkt te hebben. Mijn haar voelt sowieso ook lekker zijdeachtig aan na het sprayen, zonder dat ’t echt vettig wordt.

151022-inecto-coconut-03

Smooth me coconut hair serum

Ik moet zeggen dat ik verrast was te merken dat er in plaats van de crème die ik verwacht had, een dikke olie te voorschijn kwam uit de kleine tube haarserum van Inecto. Deze olie is overigens nog dikker dan de haarolie waar ik hierboven al over schreef en ook anders van kleur, meer goudgeel. De substantie is zo mogelijk nog vetter en echt bedoeld als serum, bijvoorbeeld om na het wassen wat door je haar te verdelen en dus niet om elke dag in je lokken te smeren.

Conclusie

Zoals ik al liet doorschemeren, ben ik aangenaam verrast en positief over deze producten. Inecto heeft overigens een lijn met arganolie en diverse huidverzorgingsproducten, zoals bijvoorbeeld een body-scrub, douchegel en een hand- en nagelcrème. Sowieso vind ik ook de verpakkingen aantrekkelijk ogen. Dit ietwat speelse thema is ook terug te vinden op de bijbehorende website.

Je koopt de verzorgingsproducten van Inecto onder andere bij De Tuinen en Kruidvat. De prijzen liggen tussen de drie en zes Euro en zijn daarmee nog redelijk budget voor een product wat toch net iets exclusiever aanvoelt door gebruik van hoofdzakelijk natuurlijke ingrediënten. Kruidvat heeft overigens momenteel een 1+1 gratis actie op de haarproducten van Inecto, dat is voordelig shoppen dus! Je kunt ze daar trouwens ook op de webshop bestellen.

Ben jij al bekend met de verzorgingsproducten van dit merk?