Op mijn blog vind je zelden of nooit reviews van beauty-producten. Om de simpele reden dat er al duizend-en-één andere blogs zijn die dat wél doen, omdat ik weinig zinnigs over één of ander oogschaduwpaletje of de perfecte rode lipstick weet te vertellen en ook omdat bij make-up reviews foto’s horen van het aangebrachte product. En laat ik nou geen fan zijn van close-ups van mezelf. Dus laat ik het meestal maar liever achterwege.

Toch maak ik dit keer graag een uitzondering. Weliswaar zonder close-ups van mijn helaas wat minder strakke oogleden (mag het? Ik ben ook bijna 41), maar wel met een creatieve twist die ik zelf best leuk vind.

151116-loreal-eyeliner-05

Laat ik ermee beginnen dat ik een maand of anderhalf geleden bij Kruidvat op zoek was naar iets en opeens oog in oog stond met deze robuuste eyeliner-pen van L’Oreal. Een soort markeerstift, maar dan met een gouden randje. Ondanks dat het grootste aandeel in mijn miskopen-historie bestaat uit pen-eyeliners en dit exemplaar ook niet echt budget was, was de aantrekkingskracht te groot en heb ik ‘m vervolgens afgerekend.

Ondanks dat ik op internet minder positieve reviews had gelezen, met name klachten over niet heel nauwkeurig kunnen werken, is mijn ervaring anders. Ik bén dan ook anders, want door mijn slechte ogen stel ik andere eisen aan make-up. Een eyeliner met flexibel puntje? Forget it. Evenals vloeibare blush of oogschaduw, vloeibare eyeliner en lip-producten die je aanbrengt met zo’n borsteltje. Het werkt gewoon niet voor mij, omdat de kans op mislukkingen te groot is.

Na het eerste gebruik van de eyeliner was ik direct enthousiast. De pen heeft een vrij dikke punt die dus ook niet erg flexibel is. Een kwestie van love it or hate it. Bij mij is dat onbetwist een love it. Doordat ik slecht zie, doe ik veel op gevoel. Ik moet dus ook die punt van de eyeliner op mijn huid voelen om te weten waar ik blijf en of ik op de juiste plek zit. Ondanks dat je misschien geen flinterdunne lijntjes kunt trekken, hoeft dat van mij ook niet zo nodig. Je mag het best zien.

Ondanks dat ik lange tijd een trouwe fan ben geweest van de Master Kajal van Maybelline, vond ik deze opeens totaal niet meer nauwkeurig werken en gebruik ik sindsdien de L’Oreal liner bijna dagelijks. Inmiddels ruim anderhalve maand verder, is mijn tevredenheid over dit product alleen nog maar meer gegroeid. Hij is diepzwart en blijft dat ook, terwijl pen-eyeliner bij mij doorgaans na een paar keer gebruik verandert in een wat waterig lijntje.

Ook een groot pluspunt dat de eyeliner in enkele seconden droog is, terwijl ik met een kajal of mijn nog altijd favoriete gel-eyeliner van Maybelline, toch vaak moet oppassen dat ik geen zwarte afdrukken in mijn arcadeboog krijg. Daar heb ik met dit product geen last van! In de loop van de dag wordt de eyeliner wel iets minder diepzwart, maar dat gebeurt met vrijwel alle eyeliners wel.

Het enige minpuntje wat ik kan bedenken is de prijs, maar aan de andere kant heb je wel een fijn en kwalitatief goed product in handen, dus dan is te verwachten dat het wat meer kost dan drie of vier Euro. De L’Oreal Super Liner Blackbuster kost €12.99 en is te koop bij drogisterijen.

151116-loreal-eyeliner-01

Ben jij al bekend met deze fijne eyeliner?