Ik liep al een tijdje met het idee rond om een soort shop-in-blog te lanceren op EstrellaWeb. Geen ingewikkeld gedoe met betaalsystemen en weet ik wat nog meer, maar een soort productgalerij met een korte beschrijving erbij. Ik heb er alleen een poosje over gedaan voordat ik wist hoe ik dat dan wilde gaan doen.

Eerst dus eens op onderzoek uit om wat inspiratie op te doen. Hoe ziet zo’n shop-my-closet of blogsale afdeling er bij andere blogs uit? In de meeste gevallen kwam ik van een koude kermis thuis. Gewoon wat foto’s los in een blogpost knallen vind ik niks, het mag er ook nog best wel een beetje strak uitzien, ook al is het dan geen échte shop!

Ik installeerde diverse systemen en gooide die er met hetzelfde gemak ook weer af. Ik ben niet snel tevreden. Uiteindelijk heb ik iets gemaakt op m’n eigen manier. Strak en overzichtelijk, al zeg ik het zelf. De omschrijvingen heb ik achterwege gelaten, elk product heeft een directe koppeling met de bijbehorende Marktplaats advertentie. Dat leek me nog veel handiger. Zowel voor mijzelf (scheelt heel veel werk) als ook voor de bezoeker.

Sinds gisteravond is de shop live en je kunt ‘m bereiken door op ‘shop’ in het menu te klikken, of via dit linkje, voor de mensen met een wat luie arm. :) Je vindt er kleding, sieraden, accessoires en wat make-up. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Houd jij ook weleens een shop my closet op je blog? En hoe pak jij dat aan?