Volgens mij heb ik al eens eerder verteld dat ik het scrollen door eindeloze reeksen foto’s en liken van alle mooie plaatjes die ik tegenkom op Instagram, op de één of andere manier ontzettend fijn en ontspannend vind. Niet te geloven dat ik zo’n vijf jaar geleden nog riep dat ik Instagram ‘tien keer niks’ vond, omdat dat sociale gebeuren van mij niet zo hoefde.

Je hoeft vast niet te raden wat er gebeurde: Ik ontdekte de magie van één van de meest populaire sociale netwerken van het moment en er gaat bijna geen dag voorbij, zonder dat ik even kijk wat voor moois er gepost is. En natuurlijk ook om zelf foto’s de wereld in te slingeren.

Vandaag laat ik je inmiddels voor de vierde keer een selectie van tien van de mooiste foto’s zien die ik de laatste tijd heb ontdekt. Ik heb van alle fotografen toestemming om hun foto’s hier te plaatsen en doordat hun namen aanklikbaar zijn, kun je ze dus ook gelijk volgen!

Als eerste een foto waar ik het spontaan koud van krijg, maar wel gaaf! Je moet er van houden, die ietwat koele en blauwige stijl, maar ik vind het tof!

Iets waar ik juist een heel warm gevoel van krijg, is deze macro-opname van bloemetjes. Doet me gelijk verlangen naar het voorjaar!

Reflecties vind ik ook altijd erg gaaf om te zien. Als je daar ook van houdt, zijn Instagram accounts zoals reflectiongram en reflecting_perfection zeker een aanrader om te volgen! Deze reflectie met pasteltinten van de Haagse Jaap Erkelens is ook een beauty!

Together.

A photo posted by Jaap Erkelens (@jaaperkelens) on

Meer water in deze foto, waar ik echt naar kan blijven kijken. Ik weet niet wat het is, maar het lijkt alsof het water tot leven komt, terwijl het toch geen animatie is. Desondanks zou je elk moment verwachten dat het begint te klotsen. Dat, in combinatie met het aparte perspectief en de mooie kleuren, maken dit tot een onbetwiste favoriet!

I love the ocean.

A photo posted by hound (@rockkhound) on

Een glaasje Turkse thee (çay) met op de achtergrond de Kız Kulesi (Maiden’s tower) in Istanboel. Ik volg behoorlijk wat accounts met foto’s van deze stad op Instagram en ondanks dat reizen nog altijd niet op mijn wishlist staat, zou ik deze metropool toch weleens met eigen ogen willen zien.

Bizim oralarda "seni seviyorum" denmez, "kurban olurum sana" denir. (Neşet Ertaş)

A photo posted by beydaim (@beydaim) on

Van water naar weg, met een ontzettend vette wolkenpartij erboven. Aan de omschrijving te zien die in het Spaans is, vermoed ik dat deze foto ook ergens in ‘España’ gemaakt is. Erg mooi!

Zonsopgang, zonsondergang, het is me om het even. Ik vind alles mooi! Zeker als er dan ook nog een waterpartij en een sierlijk zwaantje aan te pas komt. Picture perfect! Mooi gedaan.

Nadat ik zelf in 2013 heb ervaren hoe het is om in een luchtballon boven het aardoppervlak te zweven, ben ik altijd gefascineerd gebleven door deze vorm van vliegsport. Dit sfeervolle plaatje van de Nederlandse Kit, trok direct mijn aandacht. De foto is gemaakt in Cappadocië en zelfs de tekst erbij is mooi: Maybe you have to know the darkness before you can appreciate the light.

"Maybe you have to know the darkness before you can appreciate the light…" #WHPfirstlight

A photo posted by Kit (@kitschers) on

Tot zover weer tien bijzondere foto’s. Wat voor moois heb jij onlangs nog ontdekt op Instagram? Linkje delen mag! Je mag eventueel ook de link naar je eigen Instagram-account ‘spammen’.