Nee, het is niet zo handig om op de avond voor een ziekenhuisonderzoek waar ik al een maand heel erg nerveus over ben, om half tien doodmoe van de stress in slaap te vallen, om vervolgens om elf uur weer klaarwakker te zijn. Om te voorkomen dat m’n bangige kringetjes-gedachten in volume toenemen terwijl ik midden in de nacht wakker lig, dus maar een blogpost tikken!

Instagram’s greatest. Een item waar ik begin december 2015 mee startte en waarvan de vijfde en tot nu laatste dateert van het voorjaar. Na april brak een tijd aan waarin ik opeens niet zoveel zin meer had in Instagram en zelf ook vaak wekenlang niks meer postte. Sowieso krijg ik vroeg of laat een hekel aan alles wat als verplichting gaat voelen, de hoofdreden was dat mijn hoofd vaak veel te vol was om aan iets als fotootjes liken te kunnen denken.

Ondanks dat ik niet kan zeggen dat mijn hoofd inmiddels weer een prettige leefomgeving is, heb ik het Instagrammen de laatste tijd toch weer min of meer opgepakt en dus ook het rondneuzen tussen foto’s van anderen. Vandaag post ik weer tien van mijn favorieten waarvoor ik, uiteraard, ook toestemming heb gevraagd van de fotografen.

De eerste foto is er één van Rosa Stienstra. Ondanks dat ik niet zo’n fan ben van Rotterdam, vind ik het op een bepaalde manier toch ook wel weer een heel fotogenieke stad. Vooral de skyline en de Erasmusbrug zijn daarvoor natuurlijk uitermate geschikt. Zelf heb ik overigens, behalve tijdens de Spido-tocht van afgelopen zomer, volgens mij nooit foto’s gemaakt in deze stad.

Erasmusbrug – Rotterdam I love rainy weather because it gives me puddles! 💙👌🏼

A photo posted by Rosa Stienstra (@rosacs) on

Bomen en mooie lichtval, ik hou ervan. Een prachtige foto gemaakt door Ronald, die trouwens nog veel meer sfeervolle natuurbeelden op zijn Instagram-galerij heeft staan.

De fiets op onderstaande foto is volgens mij geen mountainbike, maar BMX, gezien het formaat en de hoogte van het zadel. Maar voor stoere fietsfoto’s (behalve dan van wielrenfietsen) loop ik ook wel warm. Al zie ik natuurlijk het liefst een mountainbike! Deze foto vind ik bijzonder door de contrasten en reflecties. En check ook de bergen op de achtergrond!

Macrofoto’s zijn vaak heel bijzonder, omdat ze details laten zien die je vaak gewoon niet opvallen. Zeker als je slechtziend bent zoals ik, zijn dat vaak details die ik überhaupt nooit zou kunnen zien met het blote oog. Deze druppelfoto van Mariëlle vind ik echt een pareltje!

Een foto waarbij het water letterlijk van je scherm af lijkt te spatten. Ik vraag me bij zo’n beeld altijd ook af hoe de foto in kwestie gemaakt is. Met een waterdichte camera? Of is het misschien een soort 3D tekening? Wat het ook is, ik vind ’t mooi!

Ook de Nederlandse Reina maakte een prachtige macro-opname van een waterdruppel aan de punt van een blad. Als je heel goed kijkt, zie je in de druppel zelfs een rijtje bomen gereflecteerd, of het is mijn soms iets te ruime fantasie die nu met me op de loop gaat. :)

Ja, weer een natuurfoto, maar dat is nu eenmaal 99% van wat ik volg. Ik loop nu eenmaal niet zo warm voor nagellak, interieurstyling of andere dingen die de meeste vrouwen op Instagram leuk lijken te vinden. :) Dit tere bloemetje vastgelegd door de Finse Anna, trok direct mijn aandacht en verdient dus ook zeker een plekje in deze blogpost.

Mariska noemt haar account verwonder en wat mij betreft is die naam perfect gekozen. Het soort foto’s wat ze maakt en deelt, geeft je inderdaad een gevoel van verwondering. Over hoe mooi en bijzonder de natuur of een bepaalde plek kan zijn, soms haast op het sprookjesachtige af!

Mooie fleurige bloemetjes, die maken dat ik enorm verlang naar ’t voorjaar. Dat is trouwens niet een kwestie van opeens. Ik vind de winter, die officieel natuurlijk gister pas begonnen is, meestal een vrij lastige periode. Hoeveel moeite ik ook doe om mijn huis gezellig te maken met lichtjes en de haast onvermijdelijke kerstboom, het werkt gewoon niet. Deze foto doet me realiseren dat het voorjaar vanzelf weer terugkomt!

Los perfumes de las flores son sus sentimientos 💘 #tempsdeflors 🌸

A photo posted by JC | Instagram (@jrenot) on

Weer een macrofoto, vastgelegd door Arjo van Timmeren. Wat ik me steevast afvraag bij dit soort macrofoto’s, is hoe de fotograaf ’t voor elkaar heeft gekregen dat elk detail in de foto scherp lijkt te zijn. Ik heb zelf ook een macrolens voor m’n camera, maar die dingen staan er juist om bekend dat maar een klein deel van je foto echt scherp wordt.

De meest recente foto in dit lijstje, is deze gemaakt door Kit. Op het moment dat ik ‘m zag, bracht ie een glimlach op mijn gezicht en dus wilde ik hem ook graag in deze blogpost vermelden. De drie honden zitten zo braaf bij hun baasje, die ze waarschijnlijk op dat moment vertelde dat ze een geweldig lekkere kluif zouden krijgen als ze zich tijdens de wandeling zouden gedragen.

Weer een mooie verzameling foto’s die ik voor je bij elkaar gescharreld heb op Instagram. Ik kom daar overigens dagelijks mooie foto’s tegen, maar voor deze rubriek kies ik alleen de foto’s die ik nog mooier dan mooi vind of die een bepaald gevoel bij me oproepen en daardoor in m’n hoofd blijven hangen. Check zeker ook even de bijbehorende Instagram accounts!

Ben jij actief op Instagram?