First steps

EstrellaWeb bestaat sinds mei 2002 en is ontstaan uit een beknopte portfolio-website met wat persoonlijke info en schrijfsels. De blog was in de beginjaren overigens meer een dagboek dan een blog zoals we die tegenwoordig kennen. In 2009 heb ik ervoor gekozen om de content van voor die tijd offline te archiveren, vandaar dat je geen blogposts van voor die tijd zult vinden.

Previous projects

Mijn eerste site zag het daglicht in 1997 en door de jaren heen, heb ik er heel wat gemaakt en onderhouden. Onder meer een succesvolle startpagina en een website over het dorp waarin ik opgroeide. In die tijd runde ik ook een nieuwsbrief die op het hoogtepunt ruim 600 leden had. Verder bouwde ik ook diverse sites voor bedrijven, instanties en verenigingen.

Creation & content

EstrellaWeb heeft diverse lay-outs gehad. Tot de overstap op WordPress in 2010, codeerde ik alles zelf. Ik maak nu gebruik van een gecustomized thema met unieke handgemaakte graphics. Op het gebied van content heb ik door de jaren heen een stijl ontwikkeld van blogposts die mijn persoonlijkheid en smaak weerspiegelen, maar de bezoeker ook tegemoet komt.

Behind the scenes

Naast de blog is er een fotogalerij met eigen werk. Ook komen er regelmatig foto’s voorbij in blogposts. Ik fotografeer met Canon EOS 700D en iPhone 6S. Ook publiceer ik soms zelfgemaakte graphics, tekeningen en bewerkte foto’s. Foto’s bewerk ik in Adobe Lightroom, tekeningen maak ik op papier en graphics maak ik in Paint Shop Pro Photo en soms op mijn iPhone.