Allereerst wil ik iedereen een inspirerend, gezond, gelukkig, liefdevol, blij, spetterend, bijzonder nieuwjaar wensen! Maak er wat van, neem niet te veel hooi op je vork, laat anderen in hun waarde, wees lief voor elkaar, blijf gezond en vooral: geniet ervan! Bij deze mijn wens in de vorm van een zelfgemaakte graphic aan iedereen voor 2009!

Heb je een leuke oudejaarsavond gehad? Ik kan deze vraag met ja beantwoorden. Ik ben gisteravond tegen zes uur naar m’n moeder gegaan en daar hebben we, samen met twee gezamenlijke vrienden, oud en nieuw gevierd.

De avond begon met een overheerlijke kaasfondue, daarna koffie en vervolgens werd de sjoelbak van stal gehaald en hebben we tot één minuut voor 12 gesjoeld, wat voor de nodige hilarische momenten zorgde.

Rond een uur of twee heeft m’n moeder iedereen thuis gebracht en omdat ik misselijk was geworden van het teveel aan oliebollen, ben ik meteen naar bed gegaan en als een blok in slaap gevallen. In Gorkum was het rond die tijd al rustig, ik heb het idee dat er aan de overkant meer verstookt was.

De feestdagen zitten er weer op. Het is altijd weer even afkicken, vind ik. Zo zit je de hele maand december in de lichtjes, Sinterklaas- en kerstmuziek, diverse lekkernijen, feestjes hier, borreltjes daar. En van het ene op het andere moment is alles gewoon weer over! En dan te bedenken dat ik eigenlijk niet eens zoveel waarde hecht aan de feestdagen. Toch is het op nieuwjaarsdag altijd even een beetje een leeg gevoel.

Kerst outfit

Trouwens nu ik het toch over feestjes heb: Ik had beloofd dat ik mijn kerstoutfit nog zou laten zien, ik heb er een soort collage van gemaakt, want ik heb geen kans gezien om van mezelf een foto te maken dat ik het aan had.

Dat heeft er ook mee te maken dat het kastje waar ik mijn camera altijd op zette om een foto met zelfontspanner te maken, op een andere plek staat en ik geen zin had om van alles overhoop te gaan halen.

Op de afbeelding heb ik ‘m een beetje opgetild, zodat je de onderkant ook goed kan zien. Onder de bustier droeg ik een zwart kanten bolero en als finishing touch een zwarte panty met subtiele glitter (die ik maar één avond heb kunnen dragen, omdat ter hoogte van de ritssluiting van m’n laarzen een paar gaten en dus enorme ladders in waren gekomen) en zwarte leren laarzen met voor mijn doen een redelijk hoge hak.

Uiteindelijk heb ik dit setje nog maar 2 keer gedragen. De eerste keer was tijdens dat kerstbal op 20 december, de tweede was 1e kerstdag. 2e kerstdag had ik geen zin om me op te doffen en heb ik de hele dag in makkelijke kleding rondgelopen. Van mijn voornemen om het op oudejaarsavond aan te trekken, heb ik afgezien, vanwege het feit dat het zo koud was en je het dan in een niet al te warme outfit snel koud krijgt.

Goede voornemens

Ik heb trouwens een voornemen en in tegenstelling tot de meeste voornemens, is deze écht leuk. Ik heb het idee eigenlijk opgedaan van een Hyve die ik vorige week tegenkwam, één met de titel Project365. Ik denk dat je al iets gaat dagen, het is dus iets wat 365 dagen duurt!

De bedoeling is dat je elke dag van het jaar één foto maakt. Uiteraard kun je zoveel foto’s maken als je wilt, maar voor het project één per dag. Ongeacht waarvan. De enige eis is dat die foto het belangrijkste van die dag moet representeren.

Ten eerste leer je, doordat je verplicht bent elke dag te fotograferen, betere foto’s te maken. Daarnaast maak je op deze manier een wel heel gedetailleerd jaarverslag, wat natuurlijk ook altijd leuk is.

Ik wil die foto’s ook op mijn site zetten, die komen dus in een speciale map genaamd Project365, op de fotopagina. Die map bestaat nu nog niet (moet nog aangemaakt worden) dus ik kan er nog even niet naar linken.

De foto voor vandaag heb ik al, maar hij staat nog niet online, vandaar. Ik heb trouwens meer voornemens, en dat is m’n medicijnen vaker innemen en meer regelmaat in m’n leven krijgen. iets wat ik al tijden probeer, maar wat ik tot nu toe nooit langer dan een paar weken volhield. We zullen zien!