Wat die titel betreft: Ik bedoel geen Valentijnspost, anders had ik dat wel geschreven. Nee ik bedoel het in de zin van post = na. Zoals je ook pre hebt, als in Prenatal en prehistorisch. Got that? Oké, dan kunnen we verder. Valentijns-post heb ik namelijk niet gehad! Ach, ik moet me ook niet aanstellen. Het is al jaren hetzelfde, what’s new.

Ik heb zelf drie Valentijnskaarten verstuurd. Twee echte (aan twee vrienden) en één schattige 3D Forever Friends e-card van Hallmark, voor mijn geheime liefde. 🙂 Dat wil niet zeggen dat ik een hekel aan Valentijnsdag heb of zo, integendeel:

Ik heb gisteren zelfs een zijden roosje in m’n haar gedragen en had Bas z’n Valentijns-bandana om gedaan, waar één van de meiden van Xenos helemaal verrukt over was. Het stond ‘m dan ook super schattig!

Zelfs op de computer ben ik uren met een Valentijns-spelletje bezig geweest, hoe zoiets simpels zó verslavend kan zijn. Het heet Extreme Florist en de bedoeling is dat je zoveel mogelijk rozenboeketten moet bezorgen in een dorp, je moet de rozen wel zelf van de straat plukken (mooie boeketjes zullen dat worden zeg…) en je hebt maar beperkte tijd om de boeketjes af te leveren.

Je zult je inmiddels afvragen wat die anti-slaaptherapie met dat Valentijns-gedoe te maken heeft. Nou, niks. Maar onder andere het schrijven van deze tekst is anti-slaaptherapie. De laatste tijd gebeurt er ‘s avonds namelijk elke keer hetzelfde.

Tussen 6 en 8 uur word ik slaperig en ga dan het liefst op de bank pitten. Als ik dat doe, val ik als een blok in slaap en word twee uur later wakker. Meestal ben ik dan behoorlijk slaapdronken en stoom ik, na Bas in een astronomisch tempo een plasje te hebben laten doen, direct door naar bed, om daar vervolgens niet meer in slaap te komen voor de eerstvolgende uren.

Ik heb het ook anders geprobeerd: Op het moment dat de slaap op komt zetten meteen naar bed gaan, in plaats van mijn nachtrust eerst via de bank te benutten. Maar op het moment dat ik dus eenmaal in m’n nest lig, is het weg en ga ik er meestal toch weer uit.

Wat ik ook probeer, ‘t blijft een probleem. De enige manier om onder die slaapaanval uit te komen is afleiding. Een boek lezen helpt ook niet, want ik val gewoon met boek en al in slaap. Het is lastig en ik hoop dat het, ondanks dat het al een aantal weken zo voortduurt, snel ophoudt! Ik heb al van jongs af aan te maken met slaapproblemen en ben weleens jaloers op mensen die gaan liggen en binnen een paar tellen slapen.

Verder wordt morgen een druk dagje. Zelf heb ik het niet eens zo druk, op het feit na dat ik twee bedrijven moet bellen voor een klacht, maar er komt iemand van de Werkendamse Verwarmings Centrale om naar de kachel te kijken. Het duurt in de badkamer namelijk een eeuwigheid voordat het water daar een keer warm is,

Verder krijg ik een nieuwe voordeur en naar ‘t schijnt, hebben ze daar lang werk mee, omdat ook bepaalde stenen bij de deur vervangen moeten worden. De dag erna komt er een loodgieter om naar de badkamerkraan die blijft druppen en de WC die door blijft lopen te kijken, in de hoop dat het nu echt gerepareerd wordt. Naar die WC is namelijk al minstens 4 keer iemand komen kijken, met de nadruk op kijken…