Ik verveel me al een paar dagen. Nadat ik de nieuwe lay-out voor EstrellaWeb heb gemaakt en veranderingen op de site van MTC Altena heb doorgevoerd, is het even klaar met de ‘wat-ga-ik-doen’ input. Erg irritant. En geloof me, ik heb van alles geprobeerd, van lezen tot mijn favoriete escape-the-room spelletjes doen en van tweets lezen tot mijn mail om de 5 minuten checken.

Op de één of andere manier is er niets waar ik langer dan vijf minuten zin in heb. Eigenlijk is het uniek dat ik me écht verveel, want dat gebeurt maar eens in de zoveel tijd en dan is het meteen zó erg dat ik nergens zin in heb, zelfs niet een rondje fietsen. Het weer leent zich daar overigens wel uitstekend voor!

Ik herken het wel van vroeger: Toen verveelde ik me vaak en dan somde m’n moeder dingen op die ik kon doen, maar ik had nergens zin in. Dat heb ik nu ook een beetje. Er zijn ook nog wel wat dingen die ik móet doen, zoals een formulier invullen voor een kwijtschelding, m’n administratie (al is de laatste keer nog maar twee weken geleden) en wat foto’s van spullen maken die op Marktplaats moeten. Maar ook dat ga ik dus nu mooi niet doen.

Wat wel? Tja, op dit moment een blogpost schrijven. Maar wat als dat ook weer klaar is? Ik heb geen idee. Iets waar ik wel zin in heb is om iemand een lange mail terug te schrijven, maar bij gebrek aan iets wat ik kan beantwoorden, schiet dat ook niet op. Misschien dat ik naar buiten ga, het weer wordt beter en ik zou met de fiets kunnen gaan met m’n camera. Al heb ik elke vierkante meter van Gorkum al vastgelegd.

Mooie gele boterbloem

Boterbloemen vind ik het ultieme lentegevoel geven. Ik weet niet waarom, misschien omdat ik vroeger in de lente bosjes bloemen plukte, bestaande uit boterbloemen en madeliefjes en die dan aan m’n moeder of oma gaf. 🙂

Aan fluitenkruid heb ik trouwens ook leuke herinneringen. Langs het pad bij het huis van oma, stond het fluitenkruid altijd hoog. Ik maakte daar een soort hutje in, waar ik dan middenin ging zitten. Niemand die mij daar vond. Ook maakte ik fluitjes van de stelen. Een paar inkepingen met een mesje en toeteren maar, werkte perfect. 🙂

Paardenbloemen vind ik niks. Ze doen me aan koeienpoep en bromvliegen denken, Ik vind ze wél heel mooi als ze uitgebloeid zijn. Heb je zo’n pluizenbolletje weleens goed bekeken? De structuur van dat bolletje, de symmetrie. Verbazingwekkend! All made by Mother Nature.

Uitgebloeide paardenbloem

Roeibootje in zwart-wit

Een andere foto die ik vorige week gemaakt heb en die ik best bijzonder vind, is onderstaande. Heeft niks met bloemen te maken, maar was wel op hetzelfde veldje waar ik het pluizen-bolletje spotte. Die roeiboot lag er zo mooi bij, Het ietwat verweerde geeft de foto iets karakteristieks.