Ja ik weet het, ik heb lang op me laten wachten, maar ondanks dat vandaag een feestelijk tintje had, was het niet helemaal mijn dag. Op het tripje naar het reisbureau en een paar boodschapjes na, heb ik de rest van de dag moe en suffig op de bank doorgebracht met een leuk boek.

Ook niet onprettig. Ik had speciaal voor de gelegenheid (het voorgenomen bank-bivakkeer-plan) mijn zachte en warme Adidas joggingpak aangetrokken, er een goed boek bij gepakt en net zo lang de kussens in m’n rug gepropt, totdat ik bijna zat te spinnen van genot op mijn warme plekje. Maar goed, laten we bij het begin beginnen.

Ik had de wekker op 8 uur gezet en doordat ik vannacht pas tegen vieren sliep, hoef ik je denk ik niet te vertellen dat ik er nogal moeite mee had om op te staan. Toen ik dan toch zover was dat ik uit bed en onder de douche stond, hielp zelfs het weldadige water niet om het slaperige gevoel uit mijn gestel te verwijderen.

Aangekomen op het reisbureau, klokslag tien uur, bleek ik de eerste te zijn. De fotografe was er nog niet. Ik werd gefeliciteerd en kreeg een kop koffie waar ik erg content mee was, gezien mijn slaperige staat. Ook kreeg ik een pakketje met een aantal reisboeken en de cheque er bovenop al overhandigd, waar later nog een boek met bungalowparken bij kwam.

Inmiddels was de fotografe gearriveerd en we maakten een praatje. We kenden elkaar al min of meer, want ze heeft een aantal jaren terug ook wel eens een foto van mij gemaakt voor de krant, toen ik een forum voor Gorkumers had opgezet. Ook zij hadden blijkbaar dé foto nog niet gezien en de man van het reisbureau liet de in zwart-wit op A4 uitgeprinte versie van de foto zien.

Ondanks dat hij niet, zoals het origineel, in kleur was, waren beide fotografen er van onder de indruk, wat me toch wel een trots gevoel gaf. Ik bedoel maar: Dat vrienden en familie hem leuk vinden is al mooi, maar dat twee professionele fotografen ervan onder de indruk zijn, zegt toch wel wat!

Overigens had ik een aantal van de foto’s plus winnende foto ook op Hyves gezet en daar ook diverse reacties gekregen, onder andere van Rob van Wijk, de presentator van de Zomerfeesten, die een hele leuke reactie achterliet. Vond ik echt tof!

Ik heb de foto zelf nog niet gezien, dus voor mij wordt ‘t morgen een verrassing als de krant komt. Ik sta links en de man van het reisbureau rechts en ik hou het pakket met reisboeken en de cheque vast in de ene hand en de uitgeprinte foto in de andere. Ik heb nog gevraagd of ik de foto ook mag hebben, maar als ik hem wil, moet ik hem nabestellen via de Gorcumse Courant.

Eenmaal thuis heb ik me alsnog op de bank genesteld en nadat ik wat gegeten had en een poosje had liggen lezen, viel ik alsnog in slaap om vervolgens rond een uur of 1 door de telefoon gewekt te worden. Oma belde om te vragen of het uitkwam dat ze met m’n moeder op de koffie zou komen. Ruim een uur later stonden ze op de stoep.

Ze hadden taart meegenomen en ik kreeg zelfs een cadeautje. Het voelde haast alsof ik jarig was. Van oma kreeg ik wat geld en van m’n moeder ik een heel origineel cadeau, een jaarabonnement op het tijdschrift Zoom!. Ik heb wel vaker losse nummers van dat blad gekregen en er staan altijd interessante tips en artikelen in.

Oma heeft me meteen uitgehoord over welke krant het is waar ik in kom te staan en wanneer en zelfs hoe laat hij uitkomt en ze zat al te bedenken wie ze kon bellen om die krant voor haar te bewaren. Ik vind haar enthousiasme leuk, maar moet er ook wel een beetje om lachen. Het eerste wat ik bij zo’n reactie denk is: “Ik ben het maar!”

In elk geval ben ik heel blij met de prijs! Sowieso vind ik het\t ook wel op zijn plaats om Stichting Zomerfeesten en Gorcums Reisburo nogmaals te bedanken voor deze mooie prijs en sowieso de eer van het winnen en de vermelding in de krant.

Zodra ie morgen in de bus ligt, zal ik de pagina inscannen. Alle foto’s van de winnaars komen op één pagina te staan en die waar ik zelf op sta ook. Het allerleukste vind ik eigenlijk, dat de door mij gemaakte foto in de krant komt!