Ik verzin regelmatig handigheidjes waarmee je kosten uit kunt sparen. Zo maak ik al een tijdlang gebruik van mijn zelf gefabriceerde ‘laarzenspanners’. Echt spannen doen ze niet, maar het zorgt er in elk geval wel voor dat je niet van die lelijke vouwen krijgt als de schacht omvouwt. Aangezien ik best veel laarzen heb, zou het een kostbare bedoening worden om laarzenspanners te kopen voor het hele stel. Dat kan anders!

Wat heb je nodig?
  • Kranten en/of tijdschriften
  • Dozenplakband (brede bruine of transparante tape)
Hoe maak je het?

Je neemt een krant of tijdschrift en maakt er een rol van, ongeveer ter dikte van je enkel. Als ie op de juiste dikte is, plak je hem op het uiteinde vast, zodat hij niet meer uit kan rollen. Vervolgens plak je één van de twee kanten van de rol dicht met plakband. Daarna maak je wat proppen van een andere krant en die stop je in de binnenkant van de rol, totdat ie vol is. Hoeft niet helemaal vol, het is maar dat het wat meer stevigheid heeft!

Tot slot maak je de andere kant van de rol, waarin je het papier hebt gestopt, ook helemaal dicht met plakband en je eerste laarzenspanner is klaar! Het lijkt veel werk, maar dat valt mee. Je hebt zo een paar rollen in elkaar zitten en die van mij doen inmiddels alweer een jaar of drie dienst en zijn nog altijd niet kapot.