Wat ik nu weer heb meegemaakt dat ga je niet geloven. Ik heb meegedaan aan de fotowedstrijd van het Zomerfeest, waarbij je je leukste of mooiste foto in kon sturen. De eerste prijs was een reischeque van € 250 en dan nog een aantal kleinere prijzen van een waardebon van € 25.

Natuurlijk verwachtte ik niet dat ik iets zou winnen, maar een fotowedstrijd vind ik wel leuk om aan mee te doen. Ik zou het al een eer vinden als mijn foto in de krant zou komen te staan. Ik ben vrij bescheiden wat betreft mijn fotografiekunsten. Maar ik vind het nog steeds leuk om te doen en al die voorwaarden waaraan een goede foto moet voldoen, lap ik liever aan mijn laars.

Zoals ik dat met veel dingen doe, doe ik fotograferen ook puur op gevoel. Ik heb geprobeerd om technisch verantwoord te fotograferen, maar daar beleef ik geen enkel plezier aan. Sowieso valt een gedeelte hiervan ook weg, omdat ik dat vanwege m’n slechte zicht gewoon niet kan. Laat mij maar lekker aanrommelen. Het moet hobby blijven, het moet leuk blijven.

Ik heb niet de intentie om ooit op professioneel vlak te gaan werken, alleen al omdat ik daar nooit werk in zal krijgen, dus waarom zou ik het dan exact volgens de regeltjes doen. Ik had drie foto’s ingestuurd. Van Kane, Lisa & Rachel en de foto die mijn favoriet was: Danny de Munk en Ciske de Rat. Die foto straalt gewoon iets uit.

Blijkbaar vond de organisatie van het zomerfeest dat ook, want vandaag werd er gebeld dat ik de hoofdprijs had gewonnen! Een reischeque van € 250! Helemaal overdonderd! Niet dat ik dacht dat het een grap was, maar dat uitgerekend ik zo’n prijs win met een foto, of all people!

Mijn foto komt woensdag in de krant (Gorcumse Courant) en daarnaast moet er ook een foto gemaakt worden dat ik de prijs in ontvangst neem. Dat gaat morgen gebeuren bij Gorcums Reisburo.

Ik heb geen idee hoe het verder gaat wat betreft die cheque. Of je uit bepaalde dingen kunt kiezen, of dat dat helemaal aan je over gelaten wordt. Ik heb ook geen idee wat je voor € 250 kunt doen, aangezien ik eigenlijk nooit op vakantie ga en geen idee heb over wat zoiets kost. Ik zal wel iets moeten kiezen waarbij niet al te veel extra kosten komen kijken, want ik zit niet ruim de laatste tijd.