De Zomerfeesten: Vanavond begint ‘t om 8 uur. Racoon en Miss Montreal zullen op het podium staan. Twee artiesten / bands die ik erg goed vind. De derde avond al. Wat ik wel altijd een nadeel van het zomerfeest vind, is dat als je en goeie plek wilt hebben, je minimaal een uur van tevoren aanwezig moet zijn. Als dat één keer moet is ‘t niet erg, maar als je de hele week moet gaan zitten wachten is dat minder fijn. Natuurlijk moet er niks, maar wil ik wat kunnen zien en foto’s kunnen maken, moet ik die plek vooraan wel hebben.

Inmiddels heb ik er wat op gevonden: Ik neem een plastic zak of kussentje mee om op te zitten en een niet al te dik boek om te lezen. Uiteraard zijn een flesje drinken en wat te knabbelen ook van de partij, plus de onmisbare pijnstillers. Dat is meteen een ander nadeel: In zo’n Zomerfeest weekje gaan er hier talloze pijnstillers doorheen al dan niet preventief.

Mijn rug houdt ‘t namelijk niet vol om bijna 6 uur te staan en om de enorme pijnen die dat met zich mee brengt in te dammen, neem ik meestal van tevoren al twee pijnstillers in, die overigens goed hun werk doen. Een stuk of 15 tot 20 pillen gaan er in zo’n week toch wel doorheen. Ach ja, het is maar één keer per jaar en alles beter dan rugpijn, want over het algemeen genomen heb ik daar dan de volgende dagen ook nog last van.

Maar goed, nadelen of niet, het blijft, voor mij in elk geval, altijd wel een feestje. Ik kijk er altijd al weken naar uit en als ‘t eenmaal zover is, neem ik de lange wachttijden en de ladingen pijnstillers voor lief. Morgen weet ik trouwens nog niet of ik ga, er komen twee DJ’s en verder nog Kraak en Smaak, die ik twee jaar geleden in Den Bosch al live heb gezien.

Niet echt helemaal mijn smaak, dus misschien dat ik dan gewoon thuis blijf. Zaterdag is eigenlijk ook niet helemaal mijn ding (Nick & Simon, Lisa & Rachel van X-Factor en Danny de Munk) maar voor een paar leuke foto’s heb ik ‘t denk ik toch wel weer over. Hoe dan ook, het feest is nog lang niet voorbij en voor zolang het nog duurt, ga ik er volop van genieten!