Gisteren was m’n hond Bas jarig en kreeg hij een viptreatment. Wat begon met een uitgebreide knuffelsessie bij het ontwaken, waarna meneer eigenlijk ‘t liefst in bed wilde blijven liggen, terwijl hij geknuffeld werd. Mooi niet! Het tweede deel was een wandeling van zo’n vijf kwartier, over de stadswallen van de binnenstad.

In de tussentijd gauw naar de dierenwinkel om wat lekkere hapjes te halen, ik kocht voorheen elk jaar een nieuw speeltje voor hem, maar hij heeft al zo veel en doet er eigenlijk maar weinig mee, dus koop ik liever iets lekkers voor hem.

Ik koos een minirookworst voor honden, een kauwstaaf en z’n favoriete runderoortjes. De staaf moet ie nog ontdekken, maar de rest heeft ie met smaak opgegeten. Niet veel later zijn we aan ‘t volgende onderdeel begonnen: Scheren! Met dit keer extra aandacht voor zijn pootjes. Hij blijft altijd braaf zitten, omdat ie dat fijn vindt.

Alle haren liggen weer in de container en Bas ziet er top uit. ‘s Avonds kreeg ie een bakje vlees als diner en later hebben we een wandeling gemaakt. Al met al hebben we er een leuke dag van gemaakt, want tenslotte is ie maar één keer per jaar jarig!