Zoals je eerder hebt kunnen zien, is het Zomerfeest afgelopen en staan alle foto’s online. Iets wat overigens alles bij elkaar nog een behoorlijke klus is geweest. De zomerfeesten zijn voor mij altijd letterlijk een feest, maar tegen de tijd dat het voorbij is, ben ik daar ook minstens zo blij om. Zo’n week is, zeker als je het niet gewend bent, behoorlijk slopend!

Natuurlijk is het alleen ‘s avonds, maar elke avond begint met rond half 7 naar het plein gaan en daar vervolgens uren wachten om vervolgens de hele avond op de been te zijn en al dansend en zingend de avond door te komen.

Een absoluut heerlijke tijdsbesteding, maar als je zoiets niet echt gewend bent en sowieso ook nooit meer uit gaat, ga je dat wel merken. Mijn slaap-schema is dan ook weer danig in de war en de laatste paar dagen was ik eigenlijk te moe om te gaan.

Vrijdagavond ben ik niet geweest, sowieso was het programma niet echt iets wat me aansprak en in eerste instantie besloot ik ‘t ook zaterdag af te laten weten, ondanks dat ik dat in eerste instantie niet van plan was. Maar ik had me de hele dag enorm moe gevoeld, veel geslapen en stond een beetje onvast op mijn benen.

Lisa & Rachel

Tegen een uur of 6 kreeg ik het toch op mijn heupen dat ik moest gaan en heb in een paar uur tijd aardig wat paracetamol en antigrippine geslikt om me beter te voelen. Dat heeft inderdaad geholpen, ware het niet dat ik er ook een beetje door afgemat werd. Dat kwam me in eerste instantie wel goed uit, want toen ik rond 9 uur op de Groenmarkt was aangekomen, bleek het stampvol te staan voor Nick en Simon!

Ik had expres afgewacht tot hun optreden voorbij zou zijn, omdat ik zeker wist dat de grootste drukte dan af zou nemen, maar het optreden liep door tot ongeveer kwart voor 10 en al die tijd heb ik echt klem gestaan.

Toen ze klaar waren en daarna aangekondigd werd dat het vuurwerk Buiten de Waterpoort zo zou beginnen, stroomden er veel mensen van het plein en kreeg ik de kans om me binnen no-time naar voren te werken.

De rest van de avond heb ik op de tweede rij gestaan en ik had dus prima zicht. Het meest aparte van de avond is dat ik, ondanks dat ik een minder goede plek had dan de voorgaande dagen, juist nu de beste foto’s van de week heb gemaakt.

Het optreden van Rachel en Lisa van X-Factor volgde niet lang na het vuurwerk en dat was leuk, ze deden ‘t prima en ik stond versteld van de power waarmee die meiden konden zingen!

Danny de Munk en ‘Ciske’

Tussendoor werd trouwens gespeeld door de band Tilt, ook een coverband, net als de Corona’s die eerder de week op het podium hadden gestaan. Eerlijk is eerlijk, ik vond de Corona’s stukken beter. Het straalde meer levendigheid uit en sowieso was de zang ook stukken beter. Vond ik.

Als afsluiter van de avond stond Danny de Munk op het podium, ook niet echt mijn smaak, maar hij deed het ongelofelijk leuk en speelde de Groenmarkt plat. Het hoogtepunt van zijn optreden was denk ik nog wel het kleine jongetje verkleed als Ciske de Rat die met Danny ‘Krijg toch allemaal de klere’ zong. Prachtig! Hier heb ik ook nog een aantal zeer leuke foto’s van, waarvan ik bovenstaande de mooiste vind.

Over de donderdagavond had ik volgens mij nog niks verteld. Toen was het de beurt aan Miss Montreal en Racoon. Beide optredens waren super en vooral Miss Montreal vond ik top. Ze deed het heel leuk.

Al met al heb ik weer volop genoten van wat inmiddels denk ik één van de weinige gratis festivals in Nederland genoemd mag worden en kan ik nu weer een beetje bijkomen van een week lang enerverende avonden!

Miss Montreal