Het kan je niet ontgaan zijn als je een beetje modebewust bent dat military style een hot item in de modewereld is op ‘t moment. Ik vind ‘t zelf een leuke trend, ware het niet dat het ook niet té overdreven moet worden, want dat vind ik alleen leuk om te zien bij een ander, of op de catwalk. Zelf houd ik het liever bij een jasje.

En wat wil het geval? Ik was van de week bij Hamberg. Een winkel waar ik nooit kom omdat ze te dure kleding verkopen naar mijn smaak. Maar ik zocht iets van Vero Moda, wat ik nergens anders had kunnen vinden. Daar hadden ze ‘t ook niet, maar k liep wel tegen een superleuk kort zwart jasje in military style aan. Met zilverkleurige knopen en borduursels over de borst.

Het jasje gepast, ondanks dat ik hem eigenlijk wat te duur vond. Hij zat als gegoten en het bleek het enige jasje te zijn wat over was. Toch hing ik ‘m terug, met pijn in mijn hart. Niet alleen omdat ik ‘m te duur vond, maar ook omdat er aan één van de sluitinkjes kapot was.

Nog geen halfuur later, toen ik al lang en breed thuis was geweest, stond ik weer in de winkel en besloot alsnog het jasje te nemen. De kapotte sluiting kon gemaakt worden. Ze hebben daar een naaiatelier. Twee uur later kon ik ‘m ophalen! En dit is ‘m!

Korte blazer in military stijl