Eindelijk dan toch maar eens aan dat jaaroverzicht beginnen, terwijl ik dit artikel eigenlijk al voor oudejaarsdag had gepland. Mede doordat ik nog niet echt een vastomlijnd plan had bedacht voor dit item en mijn puntenlijstje ook nog niet compleet was, duurde het wat langer. Dat is het helaas nog steeds niet, maar ik ga het toch maar gewoon doen!

Dit jaaroverzicht wordt er geen zoals al op een paar honderd websites te lezen zijn, over de inauguratie van Obama, de aanslag op Koninginnedag en de Mexicaanse griep, maar één die gaat over mijn persoonlijke jaar. Mijn favoriete momenten, plaatsen, en dingen van dit jaar plus natuurlijk de nodige hoogte- en dieptepunten.

Winkel

Deze eer gaat naar HEMA. Er is geen week voorbij gegaan dat ik daar niet minimaal 4 keer ben geweest. Ik zal niet zeggen dat ik er elke dag kom, maar het scheelt niet veel. Behalve dat ze steeds leukere spulletjes hebben, koop ik er ook het grootste gedeelte van de boodschappen voor de innerlijke mens. Vleeswaren, brood, koeken, kaas, yoghurt, snoep, sinaasappelsap en met stip op nummer één de nieuwe yoghurtjes. Die met zwarte kers is mijn absolute favoriet!

logo-hema

Modetrend

Ik zal niet zeggen dat ik een echte trendvolger ben, meestal juist niet. Het is meer dat als er iets in mijn straatje is, ik het wel ga dragen, maar verder niet. Ik heb, om maar wat te noemen, bijvoorbeeld niet meegedaan aan de harembroeken trend en ook niet aan die hippie wannabe trend met die gevlochten bandjes die je om je hoofd draagt. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Een trend die een grote plaats innam in de modewereld, waren kledingstukken en accessoires met details zoals studs en gespen en veel op Balmain geïnspireerde mode. En laat dát helemaal mijn ding zijn! Ik heb me afgelopen jaar dan ook flink tegoed gedaan aan riemen, laarzen, schoenen en kleding waarin studs, gespen enzovoorts verwerkt zijn.

Ook military jasjes vind ik echt geweldig en daar heb ik er inmiddels twee van in m’n bezit. Ik heb al vernomen dat de military en rock / punk style (om het zo maar te noemen) ook in 2010 door zal zetten, dus mij hoor je niet klagen!

Korte blazer in military stijl

Webtrend

Of het inmiddels nog net zo trendgevoelig is als aan het begin van dit jaar weet ik niet, maar ik ben in elk geval blijven hangen en kan (bijna) niet meer zonder. Ik heb het natuurlijk over Twitter! Het valt me op dat juist dingen waar je in het begin niets van wilt weten / het nut niet van inziet, je uiteindelijk verslaafd aan raakt. Zo ging dat bij mij ook met iTunes, inmiddels al jaren geleden.

(Ik installeerde en verwijderde het programma 4 keer voordat ik uiteindelijk bleef hangen) en met de Twitterapplicatie Tweetdeck, die ik met dank aan Patrick Kicken voor de derde en laatste keer op m’n computer heb geïnstalleerd, en nu blijvend. Wat hij daarmee te maken heeft, is een lang verhaal, dus dat zal ik je besparen.

twitter-bird

muziek

Mijn favoriet van 2009 is ook de nummer 1 van de Top Serious Request. De 3FM aanhangers zullen meteen weten waarover ik het heb, mensen die het hele #SR09 gebeuren niet gevolgd hebben: Het gaat over ‘It gets better’ van Ryan Shaw.

Toevallig heb ik zo’n halfjaar geleden de muziek van deze man ontdekt en was er gelijk weg van. Toen had ik het dus nog nooit op de radio gehoord, al schijnt het nummer ‘Do the 45’ wel een hit te zijn geweest. Blijkbaar leefde ik rond die tijd onder een steen. 😀

Ryan is helemaal terug met dit nieuwe nummer en het is de beste plaat die ik sinds tijden heb gehoord en vandaar ook met recht mijn favoriete nummer van 2009! Dan gaan we nu verder met het echte jaaroverzicht, van maand tot maand. Dit overzicht is samengesteld met behulp van het weblog archief, mijn agenda en mijn geheugen. 🙂

Ryan Shaw

Januari

Brand in het huizenblok waar mijn moeder woont, met Jeroen naar de Winter Efteling, wat erg koud, maar ook leuk was. Mijn laminaat werd, na een jaar wachten wegens aanpassingen door de woningbouw, gelegd en er was nog een intiem miniconcert en meet en greet met VanVelzen.

Februari

In deze maand kocht ik een nieuwe koelkast van geld wat ik gekregen had voor het bouwen van een website, ik herstelde mijn helix piercing (bovenin het oor) in ere en rondom het huis werd druk geklust door de woningbouw.

Ik kreeg een terras met stevige schutting en een nieuwe voordeur. Verder heb ik, zoals inmiddels traditie is geworden, foto’s gemaakt van de carnavalsoptocht en heb ik samen met twee leden van de motorclub bij een stand gestaan bij het Altena Racing Event, waar ik kennis maakte met de termen “ik ben weer gered” (bij het aanrukken van nieuw bier) en ‘Fuckeroni’ (verbastering van Fuck en Macaroni. Gewoon omdat het zo grappig klinkt).

Maart

Naar de Motorbeurs in Utrecht met iemand van de motorclub en de eerste rit van het seizoen, uitgezet door mijn eigen moeder. Verder kan ik me over maart niet veel meer herinneren, mede omdat ik in die maand ook geen blog(s) heb geschreven.

April

Een nieuw uiterlijk voor EstrellaWeb, maar één die geen lang leven had. Uiteindelijk vond ik het toch te druk en bouwde ik de boel om tot de lay-out die je nu ziet. Ook was er de tweede motorrit van het seizoen, één die minder leuk eindigde doordat er iemand onderuit is gegaan. Tot slot was er de verjaardag van een speciaal iemand waar ik allerlei toeren voor uit heb gehaald om een cadeautje te bezorgen.

Mei

In mei bracht VanVelzen zijn nieuwe album Take Me In out en ik was aanwezig bij de releaseparty in Heerhugowaard. Ook was er de jaarlijkse BBQ van de motorclub, waarbij ik voor het eerst zó dronken ben geweest dat ik nauwelijks meer op m’n benen kon staan, laat staan fietsen, wat wel de bedoeling was om thuis te komen.

Ook werd de nieuwe lay-out (zie april) in gebruik genomen. Verder was er de Havendag, waarbij ik een eindje heb gevaren met een groot schip van de Marine en ben ik in deze maand begonnen met het maken van lange wandelingen met Bas. Als klap op de vuurpijl een plat-door-de-bochten rondje klaverblad met de motor.

juni

Het overlijden van de King of Pop; Michael Jackson en daarmee meteen het dieptepunt van 2009. Verder was er de meerdaagse naar het Zwarte Woud met de motorclub, vier geweldige dagen vol mooie motorritten en gezelligheid en de week erop ook een mooie route, maar dan met de zeven dorpen tocht op de fiets, door alle dorpen van de gemeente Aalburg.

Juli

De maand waarin ik merk dat een jaar psychotherapie vruchten afwerpt. Op de site wordt een nieuw fotoalbumsysteem geïnstalleerd en de blog wordt onderverdeeld in rubrieken. Tot slot ben ik ook bij het Hippiefestival geweest waarbij ik drijfnat ben geregend door een hoosbui.

Augustus

De maand van de Gorkumse Zomerfeesten, waar ik uiteraard ook bij was en volop foto’s gemaakt heb. Dit keer leverde één van die foto’s een prijs op: Een reischeque ter waarde van € 250! Ook had ik veel last van slapeloze nachten en genoot ik van heerlijk warm zomerweer!

september

Deze maand was er een etentje met kennissen, georganiseerd door mijn moeder, nadat ze weer in haar eigen huis getrokken was na de brand begin dit jaar. Ik verfde mijn haar zwart op de blonde lok na en tot slot was er nog een aanvaring met een drietal honden die Bas aanvielen, waardoor hij gehecht moest worden met een prijskaartje van € 60.

oktober

De laatste motorrit van het seizoen, een crashdieet om een broek te passen die uiteindelijk gewoon klein bleek te vallen, het jaarlijkse bezoekje aan het ziekenhuis, voorzien van de nodige stress en naar de première van Michael Jackson’s film This Is It. in de MustSee bioscoop in Breda.

november

Met de nodige obstakels Windows geïnstalleerd bij m’n moeder en een nieuw site onderdeel met gedichten. Als klapper op de vuurpijl krijg ik van mijn oma alvast voor mijn verjaardag iets wat ik al zeker twee jaar graag wil hebben, een navigatiesysteem.

december

Een pak sneeuw zorgde voor mooie foto’s en koude vingers, Sinterklaas vieren bij m’n moeder en kerst en oud en nieuw met een vriend. Onder het genot van lekker eten en spelletjes. Daags voor kerst, beklom ik de 67 m hoge Grote Toren in Gorinchem om te genieten van duizenden lichtjes en de witte deken van sneeuw die de stad bedekte.