Vandaag is het 12 januari 2010 en dat betekent dat ik jarig ben. 35 jaar geleden werd ik om 12:10 uur geboren in het Willem Alexander ziekenhuis in de hoofdstad van Noord Brabant, namelijk Den Bosch. Inmiddels heb ik dus al 35 levensjaren op m’n naam staan.

Sinds ik volwassen ben, vier ik m’n verjaardag niet echt meer. Vroeger was dat wel anders: Met vriendjes en vriendinnetjes, taart en niet te vergeten cadeautjes! Elk jaar sloop ik al vroeg mijn bed uit, om te controleren of mijn moeder wel braaf de slingers en ballonnen op had gehangen. Om me een paar uur later slapende te houden als m’n moeder zingend de slaapkamertje binnen kwam om me op het traditionele ‘Happy Birthday’ te onthalen en daarna een cadeau.

Dat Happy Birthday doet ze tot op heden nog steeds, ze sluipt mijn slaapkamer niet meer binnen (beter van niet…) maar ze belt me wel altijd ‘s morgens op om me vanaf de andere kant van de lijn toe te zingen, best wel lief eigenlijk. Net of ik weer een beetje kind ben.

Tegenwoordig vier ik m’n verjaardag zoals de meesten dat doen; onder semi-gemeend geklaag over hoe oud ik nu toch weer ben geworden (mijn vandaag veel gebruikte kreet is dat ik al een plekkie in ‘t bejaardenhuis heb gereserveerd), een beschaafd aantal gasten en de nodige taart plus hapjes. Maar vooral niet te uitbundig allemaal.

Al met al vind ik het stiekem toch altijd wel weer leuk, m’n verjaardag vieren, je hebt weer eens wat visite in huis, wat normaal echt sporadisch gebeurt, en de gezelligheid in huis brengt meteen een ander sfeertje, en cadeautjes krijgen blijft leuk, of je nu 5 bent of 35.

Wat overigens bij mij ook in de categorie cadeautjes valt zijn het aantal felicitaties dat ik vandaag heb ontvangen, volgens mij heb ik er nog nooit eerder zó veel gekregen. Ik heb een inventarisatie opgemaakt waaruit de volgende statistieken zijn gebleken:

  • Felicitaties via Hyves: 20
  • Felicitaties via Twitter: 12

De reguliere mail is duidelijk in de minderheid met slechts drie en tot slot een bescheiden aantal sms’jes en telefoontjes. Gezien het feit dat ik slechts 2 (IRL) vrienden heb en weinig familie (waar ik contact mee heb) vind ik dit alles bij elkaar toch een behoorlijk aantal! Tot slot willen jullie natuurlijk weten wat ik voor m’n verjaardag gekregen heb.

Als eerste kreeg ik van oma een navigatiesysteem (Garmin Nuvi 550) plus de OnRoute Fietskaart, fietsmontagesteun en thuislader. Van m’n moeder kreeg ik een satijnen dekbedovertrekset van HEMA en van Jeroen kreeg ik een gelukssteentje met een olifantje erop. Van m’n oom en oma samen kreeg ik nog een brandblusser.

Tot slot van Martin een verchroomde bloempot met blauwe druifjes. Ik ben behoorlijk verwend kun je wel stellen! Inmiddels is alle afwas opgeruimd en de stoelen staan weer op hun plek. Het was een lange dag maar wel een hele leuke en ik ga straks met een voldaan gevoel mijn bed in!