Vandaag is het 12 januari 2010 en dat betekent dat ik jarig ben. 35 jaar geleden werd ik om 12:10 uur geboren in het Willem Alexander ziekenhuis in de hoofdstad van Noord Brabant, namelijk Den Bosch. Inmiddels heb ik dus al 35 levensjaren op m’n naam staan.

Sinds ik volwassen ben, vier ik m’n verjaardag niet echt meer. Vroeger was dat echt wel anders: Met vriendjes en vriendinnetjes, taart en natuurlijk cadeautjes! Elk jaar sloop ik al vroeg mijn bed uit, om te controleren of m’n moeder de slingers en ballonnen wel op had gehangen. Om me een paar uur later slapende te houden als ze mijn slaapkamer binnen kwam om me toe te zingen.

Dat zingen doet ze tot op heden nog steeds, ze sluipt mijn slaapkamer niet meer binnen (beter van niet…) maar ze belt me wel altijd ‘s morgens op, om me vanaf de andere kant van de lijn toe te zingen, best wel lief eigenlijk. Net of ik weer een beetje kind ben!

Tegenwoordig vier ik m’n verjaardag zoals de meesten dat doen; onder semi-gemeend geklaag over hoe oud ik ben geworden (mijn vandaag veel gebruikte kreet is dat ik al een plekkie in ‘t bejaardenhuis heb gereserveerd), een handjevol gasten en de nodige taart plus hapjes. Maar vooral niet te uitbundig allemaal.

Al met al vind ik het stiekem toch altijd leuk, m’n verjaardag vieren, je hebt eens wat visite in huis, wat normaal echt sporadisch gebeurt, en de gezelligheid in huis brengt meteen een ander sfeertje. Cadeautjes krijgen blijft ook leuk, of je nu 5 bent of 35.

Wat overigens bij mij ook in de categorie cadeautjes valt, is het aantal felicitaties dat ik vandaag heb ontvangen, volgens mij heb ik er nog nooit eerder zó veel gekregen. Ik heb een inventarisatie opgemaakt waaruit de volgende statistieken zijn gebleken:

  • Felicitaties via Hyves: 20
  • Felicitaties via Twitter: 12

De reguliere mail is duidelijk in de minderheid en tot slot een bescheiden aantal sms’jes en telefoontjes. Gezien het feit dat ik slechts 2 (IRL) vrienden heb en erg weinig familie (waar ik contact mee heb) vind ik dit alles bij elkaar toch een behoorlijk aantal! Tot slot wil je natuurlijk weten wat ik voor m’n verjaardag gekregen heb.

Als eerste kreeg ik van oma een navigatiesysteem (Garmin Nuvi 550) plus de OnRoute Fietskaart, fietsmontagesteun en een thuislader. Van m’n moeder kreeg ik een satijnen dekbedovertrek-set van HEMA, van Jeroen kreeg ik een gelukssteentje met een olifantje erop. Van m’n oom en oma samen kreeg ik nog een brandblusser.

Tot slot van Martin een verchroomde bloempot met blauwe druifjes. Ik ben behoorlijk verwend kun je wel stellen! Inmiddels is alle afwas opgeruimd en de stoelen staan weer op hun plek. Het was een lange dag maar wel een hele leuke en ik ga straks met een voldaan gevoel mijn bed in!