Vandaag aardig wat foto’s gemaakt. Leuk te combineren met een fietstochtje door eigen stad. Echt, je komt soms op de meest onverwachte plekken leuke dingen tegen om vast te leggen. Dit keer was dat een stel kippen die, als ik niet snel gestopt was, met zijn allen onder m’n fiets hadden gezeten.

Helaas voor hen, had ik geen eten bij me, alleen m’n fotocamera. Desondanks waren ze wel zo beleefd om niet meteen de aftocht te blazen, even te blijven rondhangen om voor de camera te poseren. Eén van de foto’s zie je hieronder. Verder ook nog eenden, ganzen, een paar meeuwen en meerkoeten tegengekomen. Een aantal van de eenden zie je hieronder.

Het grappige is dat ik er nooit genoeg van kan krijgen om naar eenden te kijken. Er zitten er erg veel hier in de stad, maar ik blijf ze mooi vinden. Die prachtige kleuren en toch een soort van sierlijkheid die ze hebben, ondanks het maffe gewaggel.

Ik ben er ook nog steeds niet over uit of ik de vrouwtjes of de mannetjes mooier vind. De mannetjes hebben de meest prachtige kleuren, maar de vrouwtjes zien er zo aaibaar uit.

Kip met een mooie rode kuif

Eend in het gras

Is er nog wat te eten?