Het weer is inmiddels aardig omgedraaid, maar dat super motorweekend pakt niemand mij af! De vorige blogpost heette Motor Vierdaagse, maar inmiddels klopt deze informatie niet helemaal meer. Het is inmiddels namelijk een motorvijfdaagse geworden en de kilometerstand is inmiddels, met toevoeging van nog een maandagavondrit, gestegen naar 1030 in vijf dagen!

De maximumsnelheid van 209 km/pu is niet overschreden, de totale tijd natuurlijk wel en die hangt nu ergens rond de twintig uur op de motor. Niet gek toch? M’n moeder maakt dan ook regelmatig de opmerking dat ik meer motorkilometers maak dan zij!

De rit van maandagavond was ook leuk en gezellig. We zijn eerst naar de McDonald’s gereden om een frietje te pakken, omdat geen van ons al gegeten had. We zouden daarna een ‘oude’ rit van de motorclub rijden die door de Biesbosch voerde, maar op de één of andere manier ging de rit over alles behalve Dordrecht en de Biesbosch, maar eerder richting Den Bosch.

Omdat het ons eigenlijk niet uitmaakte, hebben we de route gewoon gevolgd en grappig genoeg bleek dat grotendeels dezelfde route te zijn die ik zaterdag met de Women on Wheels. Die rit was waarschijnlijk wel iets ingekort naar 120 km.

Die van ons kwam eerder in de buurt van 150 km, maar dat kan ook geweest zijn, omdat we een paar keer verkeerd reden en minstens tien minuten aan het zoeken geweest zijn, hoe we de dijk op konden. Wat een hilarische actie tot gevolg had, waarbij Martin met motor en al zo’n paadje voor fietsers opreed.

Degene die daar overigens zo hard ‘Ohohoh’ op de achtergrond loeit ben ik. Je ziet dat het echt een steil stukje was en zelfs voor een best zware motor pittig, om ‘m dat hellinkje op te krijgen. Voordeel was dat we nu meteen op de dijk stonden.

Nog geen tien meter verder, hoorden we een hoop herrie en zagen we gekleurde dingen flapperen. Bleek dat ze net bezig waren 2 heteluchtballonnen te prepareren. Zoiets had ik nooit van dichtbij gezien en we zijn daar even blijven kijken, totdat de ballonnen al een aardig eindje boven ons in de lucht hingen.

Onderweg ook nog ergens koffie met appeltaart genomen op een leuk terrasje en vervolgens tig leuke straatjes en dijkjes gezien. Tegen de tijd dat we in Gorkum waren, was het al donker en na bij mij nog een bakkie koffie gedronken te hebben, ging Martin naar huis.

Wat we ook nog gedaan hebben aan het begin van de rit, was een paar keer stoppen zodat ik kon filmen. Ik had ‘t idee om een soort promofilmpje te maken, zoals je bij motor reclames ziet. Martin wilde daarin wel de hoofdrol spelen. Op drie verschillende locaties gefilmd. Dit filmpje en die van de heteluchtballonnen, kun je hieronder zien.