Ik liep al een aardig tijdje rond met het idee dat ik eens iets heel anders wilde met m’n haar. Ongeveer anderhalve maand geleden, heb ik daartoe een poging gedaan door een lokje van zes extensions in paars en rood in m’n haar te laten zetten, maar eigenlijk viel dat niet genoeg op naar m’n zin. Dus moest ‘t over een andere boeg!

Ik heb er over gedacht om het blond te laten verven, maar dan is het minder apart dan wat ik nu heb, en dat het apart moet zijn, is bij mij wel een vereiste! Daar voel ik me gewoon goed bij. Ik ben anders, dan wil ik dat wel uitstralen ook. Het zwarte haar is destijds een goede keuze geweest, want ik ben er nog steeds blij mee. Toch ging het kriebelen. Er moest iets gebeuren.

Zo ben ik aan het denken geslagen, lag ik op bed uren te malen wat ik met m’n haar kon doen en ging er vervolgens uit om op internet naar inspiratie te zoeken. Ik heb gedacht aan een witblonde coupe soleil en zelfs ombre hair. Uiteindelijk wist ik het. Ik wilde blonde plukjes!

Maar terwijl ik opeens de oplossing had, kwam er ook een ander idee naar boven. Een idee wat ik eigenlijk te bizar voor woorden vond. Dat idee was namelijk om het van achter weer kort te laten knippen. Dat, terwijl ik al een jaar bezig was om het te laten groeien en net een paar maanden een staartje in m’n haar kon maken.

Ik schrok van mijn eigen gedachten. Hoe kwam ik daar zo opeens bij! Maar eigenlijk wist ik het antwoord wel. Ik droeg m’n haar sinds het langer werd nooit meer los, omdat het zo slordig ging zitten en dus droeg ik het al twee maanden non-stop in een staartje.

ombre-hair

De ironie was, dat als ik het in een staart had gehad, m’n haar daarna wel mooi viel, maar dan zat er achterin zo’n bochel die ik er niet uit kreeg, dus kon ik het alsnog niet los dragen. Ik heb dat eerder meegemaakt, toen ik nog langer haar had. Toen was het op een gegeven moment zo erg dat die ‘bochel’ in m’n haar permanent was. Hoe vaak ik het ook waste of natmaakte, het bleef zitten en dat was het moment waarop ik het kort heb laten knippen.

Het voordeel van het kapsel wat ik in m’n hoofd had, was dat de voorkant lang zou blijven, waardoor het niet meteen zo heel kort oogt. Plus dat ik m’n haar alsnog uit m’n gezicht kan houden als ik dat wil. Ik wilde een schuine bob, net zoals Rihanna dat heeft gehad. Dat kapsel heb ik eerder gehad, maar toen was m’n haar aan de voorkant nog half zo lang als nu en dan gaat het effect verloren. Nu de vraag of ik echt de stap zou nemen om dat zuinig gekweekte haar er in een paar knippen af te laten halen!

Ik was enthousiast over m’n idee, maar besloot er nog een nachtje over te slapen. De volgende morgen was ik nog net zo enthousiast, maar heb wel bedacht of er ook nadelen waren aan het kapsel. Geen enkele, dus gaan ervoor! Dezelfde ochtend een afspraak bij de kapper gemaakt en ‘s middags om half drie kon ik al terecht!

Omdat ik toch al vroeg wakker was, kon ik ‘s morgens mooi nog wel even naar Dordrecht om te winkelen. Iets wat al langer op de planning stond, maar wat er niet van waas gekomen. Ik wilde onder meer ergens naar kijken wat ze in hier in de stad niet meer hadden.

Uiteindelijk ben ik er hooguit twee uur geweest en heb ik een haarspeldje met bloem gekocht en een strapless leren jurkje bij C&A, wat ik de vorige keer al had zien hangen, maar waarvan ik niet wist of ik zoiets zou dragen. Nu ik ‘m gepast heb, bleek hij toch best leuk te staan. Omdat hij niet al te duur was, heb ik ‘m gekocht.

Het leuke van dit jurkje is dat het goed te combineren is met veel dingen, omdat het een vrij basic model is. Ik heb bijvoorbeeld zo’n zwart kort jasje wat er heel mooi bij staat en met een bolero van doorschijnende stof erover, is het weer heel anders.

Overigens kwam het ‘s avonds meteen van pas, want Martin had gevraagd of ik zin had om mee te gaan naar de Tilburgse Kermis. Pas later kwam ik erachter dat het roze maandag was. Omdat ik niet van roze hou, maar wel in stijl wilde, heb ik het jurkje aangetrokken.

Om half drie had ik m’n afspraak en eerst is de uitgroei bijgekleurd en daarna de boel geknipt. Na overleg met de kapster, heb ik besloten voor extensions te gaan in plaats van verven. Je kunt zwart namelijk wel blonderen, maar behalve dat het erg slecht voor je haar is, krijg je ook niet het gewenste resultaat. Het zal eerst koperkleurig zijn, daarna oranje-achtig en na tig keer pas echt lichtblond. Plus dat je haar tegen die tijd bijna uitvalt door de chemische troep. Zo gezegd zo gedaan en even later liep ik met een nieuw kapsel de deur uit.

Selfie met zwart en blond haar

Mijn nieuwe kapsel

In m’n nek zijn wat piekjes langer gehouden. Overigens heb ik gisteravond gemaild om nog een afspraak te maken voor nog twee extensions erbij. Er zitten er nu zes in, maar het gedeelte tussen de laatste aan de zijkant en achterop is vrij leeg, dus ik denk dat ‘t mooier is om er aan weerskanten één bij te zetten. Om financiële uitschieters te voorkomen, heb ik al bedacht dat ik gewoon de ene maand de uitgroei bij laat kleuren en de andere maand de extensions laat vervangen. Dan is het goed te doen.