Nog een paar dagen en dan is het zover: Dan gaan we met de motorclub naar Sibbe in Limburg. Ik heb er enorm veel zin in en hoop dat de weergoden zich koest houden! Maar wat het allemaal ook brengt, ik zie het wel op me afkomen en verheug me er erg op. Het is geen Duitsland, maar met een uitje in eigen land is ook niks mis!

Tot die tijd ben ik vast begonnen met een lijstje voor wat er in m’n rugzak moet. Onder meer m’n fotocamera, oplaadbare batterijen, mijn stijltang (onmisbaar!) inclusief olie en serum voor nabehandeling, m’n Garmin, mobieltje en geld, ondergoed en make-up. Je zal denken, wat moet je tijdens een motorweekend in godsnaam met een stijltang en make-up? Ach ja, een vrouw wil er in alle situaties goed uitzien, toch?

Ik wil ook tijdens een motorweekend wel een beetje werk van mezelf maken, dus neem ik de basis benodigdheden gewoon mee. Grappig is wel dat ik me bedenk dat ‘t eerste wat op m’n lijstje stond de stijltang was, terwijl me nu te binnen schiet dat ‘n haarborstel ook wel praktisch is. Hoeveel meer bewijs heb je nodig dat die stijltang voor mij van levensbelang is! 🙂

Muziek

Iets heel anders: ik ben de laatste tijd veel met muziek bezig. Ondanks dat m’n favoriete torrent-site blijkbaar op sterven na dood is, heb ik toch alweer aardig wat leuke albums binnen weten te halen.

Zoals je misschien weet, heb ik een voorkeur voor alternative rock, hou ik van bandjes met de meest vage namen en kan ik echt genieten van nieuwe muziek. Ik heb nu ook weer wat bands gevonden waar ik spontaan fan van geworden ben. Hun muziek is echt goed! Eén kende ik van naam, van de rest had ik nooit gehoord!

Vooral Hootie & The Blowfish en Sister Hazel ben ik weg van. Grappig hoe je zoiets tegenkomt. Ik kwam Hootie tegen in een album-box genaamd ‘Alternative Times’ die ik al tijden op m’n PC heb staan, maar waar zoveel nummers in zitten dat ik elke keer een stukje uitzoek. Nummers die ik leuk vind zet ik in iTunes, de rest gooi ik weg.

Daar kwam ik het nummer Innocence tegen van Hootie & The Blowfish. Ik had weleens van de band gehoord, maar dacht altijd dat het niks voor mij zou zijn. Het nummer op m’n iPod geslingerd en het al min of meer grijs gedraaid.

Soms heb je van die periodes dat je opeens een nieuw muziekgenre aan je collectie toevoegt. Zo hebben alle bovengenoemde bands gemeen, dat het melodische rock is en vaak met country invloeden.

Innocence is daar ‘t perfecte voorbeeld van. Zo’n song waarbij je spontaan wuivende maïsvelden onder een nazomerzon voor je ziet, terwijl je op je gemak in een pick-up over verlaten landweggetjes cruiset. Dat is wat ik me voorstel. Hieronder een video.

Grappig genoeg, kan ik vaak meteen inschatten of ik de rest van een band of artiest ook leuk zal vinden en nadat ik dit nummer had gehoord, wist ik dat wel zeker. Meteen een hele meuk albums gedownload en nog geen enkel nummer weggegooid!

Vandaag besloot ik Grooveshark weer te raadplegen, om te kijken wat eruit zou komen. wanneer ik Innocence zou laten spelen en ‘m op Radio zou zetten. Voor de duidelijkheid: Grooveshark is een site waar je naar muziek kunt luisteren, afspeellijsten kunt aanmaken enzovoort. De mooiste optie is Radio.

Als je één of meerdere nummers in je playlist hebt en je zet dat aan, vult Grooveshark het bestaande repertoire aan met muziek in dezelfde stijl, wat vaak interessante dingen oplevert. Op die manier vond ik Sister Hazel.

Ook erg leuk is dat je je eigen muziek op die manier gaat herontdekken. Al luisterend naar de Radio optie, kwam ik nummers tegen die ik al in mijn collectie bleek te hebben, maar die maar één ster hadden.

Ik geef in iTunes alle nummers een waardering, zodat ik goed bij kan houden wat mijn favoriete songs zijn. Dat is handig wanneer je een database van ruim 13.500 nummers hebt. Enig nadeel van zoveel muziek, is dat je soms hett overzicht kwijtraakt en niet meer weet wat je hebt.