Deze blogpost had ik al tijden geleden beloofd en alle foto’s van de items die ik gemaakt had, heb ik inmiddels verwijderd, omdat er spullen bij zaten die ik een half jaar geleden gekocht had. Beetje onzin om daar dan nog een shoplog aan te wijden. Nu wat nieuwe leuke dingetjes die ik in de afgelopen maand tot hooguit anderhalve maand gekocht heb.

Om te beginnen heb ik een nieuwe cover voor m’n Nokia 6300. Deze telefoon is zwart met mat zilver en ik had op eBay een cover gevonden van zwart met staal. Donker zilver en van echt staal dus.

Die vond ik zo gaaf dat ik hem meteen besteld heb. Eigenlijk was ik op zoek naar een rode cover, die heb ik ook besteld, maar hij blijkt in het echt meer bordeauxrood dan helderrood te zijn, dus ik denk dat ik die alsnog op Marktplaats zet.

Cover voor mijn Nokia 6300

Ondanks dat ik m’n mobiel wel vaker van een nieuwe cover voorzien heb, was het dit keer even prutsen. De bovenkant wilde niet sluiten, er bleef een naadje openstaan. Ik ben er zelfs mee bij een telefoonwinkel geweest, maar die zeiden bij voorbaat al dat ze daar niet aan begonnen. Uiteindelijk is toch gelukt ‘m dicht te krijgen!

Het volgende item is ook al wat ouder, maar echt vaak heb ik ze nog niet gedragen. Deze zomer zag je veel sandalen waarbij er stof om de enkel zat, Die vind ik ook erg leuk en ik had al een paar sandalen met zo’n dichte enkel gekocht.

Een tijd later zag ik bij Scapino ook zulke, maar dan met andere bandjes, een sleehakje en een riempje om de enkel. Omdat ik gek ben op riempjes en gespjes, wilde ik die wel graag, ze waren ook nog eens lekker goedkoop!

Zoals wel vaker met een grote schoenmaat, viste ik naast het net, ze hadden ze niet meer in mijn maat en volgens de computer ook niet in een ander filiaal. Maar later was ik in Dordrecht en daar hadden ze ze wel in mijn maat!

Sandalen met studs en sleehak

Verder heb ik sinds kort een nieuw bankpasje. Misschien niet echt een item voor een shoplog, maar ik vond hem zo leuk dat ik ‘m toch wilde laten zien. Ik heb sinds een paar jaar een bankpasje met foto, dat kun je bij ING aanvragen. Mijn huidige pas was slecht. Ik dus naar ING om een nieuwe pas aan te vragen, dat zou € 7.50 kosten en dan kreeg ik ook dezelfde foto erop.

‘s Avonds zat ik de ING-nieuwsbrief te lezen en zag dat er weer een fotoactie was. Eigenlijk was ik ook wel aan een nieuwe foto toe. Tegen beter weten in weer een nieuwe aangevraagd met een andere foto. De volgende dag zou ik ING bellen om de aanvraag die ik via het kantoor had gedaan, te annuleren. Zo gezegd, zo gedaan en dat kon geregeld worden.

Pasje met zelf gekozen foto

Ik zou m’n pas mét nieuwe foto binnen vijf werkdagen ontvangen. Een week later nog niets. Toch maar bellen, uitgelegd van die dubbele aanvraag, misschien dat er iets fout was gegaan? Het feit wilde dat ze mijn order niet konden vinden, terwijl de nieuwe pas wel betaald was.

ING zou het voor me uitzoeken en ik zou eind van de week van ze horen. Wat wil het geval? Twee dagen later ontvang ik een envelop van ING mét mijn nieuwe pasje. Verder geen telefoontje meer gehad, maar ik vond het wel prima zo. Het was toch goed gekomen!

Iets wat ik inmiddels al even heb, zijn m’n nieuwe motorlaarzen en leren motorbroek. Ik heb ze via Marktplaats gekocht en bij elkaar hebben ze € 30 gekost. De laarzen zijn van Daytona en lopen heerlijk. De broek is van Akito en van een goede kwaliteit leer, daarvoor heb ik maar € 10 betaald, omdat het leer op één knie wat kaal was.

Motorlaarzen

Die broek is een verhaal apart. Ik had ‘m net en het is officieel een herenbroek. Hij zat op de benen perfect, maar was in de taille net iets te strak. Ik heb ‘m wel een keer of twee aan gehad, maar op een gegeven moment sprong de runner van de rits. Eerst nog een andere tweedehands motorbroek gekocht. Wel een damesmodel, maar die zat niet mooi.

Omdat dat dus ook al niets was en ik niet nóg een motorbroek wilde kopen, mijn aandacht weer naar de eerste verlegd en bij verschillende naaiateliers gevraagd wat het zou kosten om er een rits in te laten zetten én ‘m iets uit te leggen. Wat lastig is bij een motorbroek, in verband met de protectiestukken.

Overal kwam ik van een koude kermis thuis. Het zou een duur klusje worden. Totdat ik besloot twee vliegen in één klap te slaan en bij m’n vaste naaiatelier in de stad langs te gaan om te vragen of er in plaats van een nieuwe rits een stuk elastiek op die plek ingezet kon worden.

Hoeft er geen nieuwe rits in en wordt ie meteen iets wijder door het elastiek. Dat kon, maar de coupeuse waarschuwde me dat het ‘wel € 15’ zou kosten. In vergelijking met bedragen die ik eerder had gehoord, was dat een schijntje en ik heb ‘m daar gelaten!

Een week later kon ik ‘m ophalen en hij was piekfijn in orde. Ook het klittenband weer steviger vastgezet. Inmiddels ben ik vijf kilo afgevallen en zit hij bovenin sowieso een stuk ruimer, maar ik vind het wel prima zo. Ik heb een broek in de taille altijd liever iets te ruim dan te strak.

Liggend foto’s maken

Verder kocht ik twee rode sjaals. Die met panterprint heb ik besteld bij Attitude Holland, maar ondanks dat er ‘levertijd twee weken’ bij stond, heb ik ‘m nog steeds niet. Inmiddels over gemaild en ze gaan hun best doen. Ik hoop wel dat hij er voor vrijdag is!

De tweede heb ik via eBay besteld en die is ook nog onderweg. Dat is zo’n soort Arafat sjaal, maar dan met sterrenprint. Grappig genoeg zag ik pas dezelfde sjaal bij Bristol, maar dan in het paars. Ik heb gekeken of ze hem ook in rood hadden (toen had ik deze al wel gezien, maar nog niet besteld) maar dat was niet het geval. Anders had ik tenminste al één rode sjaal gehad.

Bij HEMA in de folder stonden colsjaals. Ik heb nog nooit zo’n ding gehad, maar het zag er leuk uit. Naar de winkel, maar helaas hadden ze ‘m, maar in twee van de drie kleuren en grijs zat er niet bij. Er was de keuze tussen taupe en beigeachtig. Beide niet mijn’ kleuren, maar ik stond al met die beige in m’n handen, toen ik me bedacht dat ik nog een andere had gezien op de website. Eén die weliswaar niet afgeprijsd was, maar slechts 50 cent duurder.

Ook een afgeprijsd rokje bij Bristol gekocht. Van wol en zwart met wit geruit. Lekker warm voor de winter! Ondanks dat ik normaal niet zo van ruitjes houd, vond ik deze erg leuk. Lief en stoer tegelijk. Staat heel leuk met m’n hooggehakte suède enkellaarsjes en ook bij m’n nieuwe boots.

Die laarzen heb ik nog niet zo lang. Ik he al vaker gezien en er praktisch kwijlend naar staan kijken, maar vond ze te duur. Ze waren nog steeds niet afgeprijsd, maar omdat er nog steeds één paar stond in mijn maat, vond ik een mooi excuus om ze alsnog te kopen. En ik heb er geen spijt van gehad! Een item wat er leuk bij past, is dit setje armbanden van ONLY.

Verder nog twee accessoires. Als eerste een stoere choker, bezet met metalen bolletjes. Ook die had ik al langer in de smiezen (op eBay) en uiteindelijk besteld. Duur was ie niet, dus ik kan mezelf wel blijven martelen door ernaar te kijken, uiteindelijk wil ik ‘m dan toch hebben en het was het laatste exemplaar. Alweer zo’n excuus om iets tóch te nemen! :-)

Dan nog een haarbandje. Sinds ik een tijdje geleden ontdekt heb dat ik met m’n korte kapsel toch haarbanden kan dragen, heb ik er een paar aangeschaft. Ik heb een zwarte van kant en één met metalen kettinkjes. Deze is van stof en met een rood met zwarte zebraprint.

Tot slot iets waar ik waarschijnlijk veel plezier aan ga beleven. Een handig dingetje voor op m’n camera. Iemand is slim geweest en heeft bedacht dat je de beeldhoek van je camera kunt vergroten, door er een spiegeltje aan te hangen.

Soms is het lastig fotograferen, omdat je het LCD-scherm niet goed ziet. Dit ding bestaat uit een frame wat om je scherm gaat. Aan twee kanten zitten scharnieren, waaraan het spiegeltje draait.

Ik wil het vooral gebruiken voor het fotograferen vanaf de motor. Als ik nu achteruit foto’s wil maken, moet ik me in onhandige bochten wringen of op de gok klikken. Ander voordeel is dat ik door het spiegeltje ook geen last meer heb van de zon op de LCD. Doordat het ook als kapje voor de LCD fungeert, heeft die extra bescherming. Hoe groter zo’n scherm, hoe meer kans op beschadigingen! Ik ben erg benieuwd!