Ik download regelmatig apps, maar aan m’n nieuwste aanwinst, wilde ik graag een post wijden. Het gaat om de app StreamToMe en dat is wat mij betreft de uitvinding van de eeuw. Goodbye ‘Remote’ en goodbye gigabytes aan muziek op je iPhone. Met deze app kun je je complete iTunes database streamen naar je iPhone!

De app werkt, in tegenstelling tot veel streaming apps, óók vanaf een Windows PC. Enige vereiste is dat je de software ServeToMe installeert. Deze zorgt ervoor dat de server wordt gestart. Bij gebruik van router of firewall moet je een poort openzetten.

logo-streamtome

Vervolgens kun je vanuit de app de server invoeren en dan kun je waar dan ook vandaan, muziek uit iTunes spelen. Ook playlists worden getoond en zijn afspeelbaar en je kunt zelfs extra mappen toevoegen met muziek, foto’s of videobestanden.

Sowieso vind ik de app snel. Als je je bedenkt dat ik een database heb met 14.000 nummers die hij in hooguit 15 seconden laadt. Overigens krijg je in het hoofdvenster mapjes per artiest, nummer of album, zodat je sneller vindt wat je zoekt. Nadeel vind ik dat een echte zoekfunctie ontbreekt.