Na jaren hetzelfde onbekende blogsysteem met nul integratiemogelijkheden te hebben gebruikt, was ik toe aan de overstap naar WordPress. Dit systeem is niet alleen een blog, maar een complete website. Wat dus inhoudt dat daar nogal wat werk in gaat zitten. Plus dat ik superkritisch ben en dingen al gauw niet handig of mooi genoeg vind.

Een enorm dashboard met allerlei toeters en bellen vond ik in eerste instantie ook niet prettig, maar al gauw ontdekte ik de magie. Dingen die gewoon gelijk werken, zonder dat je er eerst een halve dag voor met je neus in de code hoeft te zitten. En weer andere functionaliteiten die vlekkeloos samenwerken door middel van gebruik van plug-ins.

Al met al denk ik dat ik de toekomst met dit wereldwijd bekende systeem wel rooskleurig inzie. Natuurlijk ben ik nog lang niet uitgespeeld met de plug-ins en het customizen van het uiterlijk, dus verwacht de komende tijd hier en daar wat aanpassingen. Aan het uiterlijk (een bestaand thema met eigen graphics) zal voor zover ik het kan voorzien, nu even niets meer veranderen.

Al met al ben ik best tevreden, en dit is dus mijn eerste WordPress artikel!