De kerstdagen zitten erop. Het laatste feestje van dit jaar is oud en nieuw en dan begint het gewone leven weer. Mijn kerstdagen waren druk en rustig tegelijk. Rustig als in lekker op m’n gemak, geen feestjes of opsmuk. Druk in de zin van volle dagen. Niet alleen op beide kerstdagen was ik onder de pannen, maar ook op kerstavond ben ik weg geweest.

Die avond was ik bij m’n vader, waar ik heb genoten van zuurkoolsoep, een mooi opgemaakte rauwkostsalade, biefstuk, aardappelsalade en tot slot wafelrolletjes met slagroom en honing. Eerste kerstdag vierde ik bij m’n moeder.

Qua eten geen uitgebreid menu, maar Hollandse pot met een speciaal tintje. We aten één van m’n favoriete gerechten: Zuurkoolschotel met gehakt, aardappelpuree en banaan. Smullen!

Tweede kerstdag hoefde ik niet ver van huis, ik vierde deze met een vriend. Lekker op de bank hangen, de zoveelste herhaling van Home Alone, een spelletje Pim-Pam-Pet en pas tegen een uur of zeven beginnen met gourmetten. Eigenlijk heb ik vrij weinig gegeten, omdat ik voor mijn doen al behoorlijk veel gegeten had de voorgaande twee dagen. Desondanks was het gezellig.

Ondanks dat bij ons thuis kerst nooit gevierd werd met cadeautjes, ben ik wel verwend. Die vriend en ik kopen iets voor elkaar, maar meestal blijft het daarbij. Ik had nu voor iedereen iets gekocht. Het is fijn om iemand iets te geven, al is het maar een kleinigheidje. Onderstaand een opsomming van wat ik gekregen heb.

Van die vriend kreeg ik dit hoesje van Dolce Vita. Ik had hem een link gestuurd van degene die ik wilde. Een andere dan die hierboven, maar helaas bleek de webshop de verkeerde gestuurd te hebben en die die ik wilde was niet meer voorradig. Na heen en weer gemail krijg ik nu het geld van het verkeerde hoesje terug en heb ik daar deze voor besteld.

Van m’n moeder kreeg ik een V&D cadeaukaart. Leuk is dat ‘t inmiddels uitverkoop is bij V&D en dat mensen met een VIP pas (die ik ook heb) deze week 10% extra korting krijgen. Dus ik denk dat ik deze week m’n slag ga slaan!

Van m’n vader kreeg ik een Dove Welness pakket. Een set met cream oil douchegel, silk glow bodylotion, bodyscrub, een handdoekje en een geurkaars. Het kaarsje ruikt zelfs naar doucheschuim. Hij staat nu op de salontafel te branden.

Ook kreeg ik geld om de tas op onderstaande foto te kopen. Toen m’n vader vroeg wat ik voor kerst wilde, had ik wat dingen opgenoemd, waaronder deze tas. Maar omdat ie vrij prijzig was, had ik niet verwacht dat ik die zou krijgen! De tas is van Traffic People en ik was er maanden geleden al verliefd op gewordne.

De flap kun je er ook afhalen en er zitten 2 hengsels bij: Een lange die verstelbaar is en een korte, zodat je ‘m als handtas kunt gebruiken. Het hengsel bestaat deels uit kettinkjes, gevlochten met leder. Hij is heel mooi afgewerkt en ik ben er superblij mee!