Vorige week ben ik met een vriend naar het theater geweest, naar de voorstelling Lichtjes in je Ogen. Nu moet je weten dat ik nog nooit in een theater of schouwburg ben geweest en nooit eerder een toneelstuk heb gezien (schoolvoorstellingen niet meegeteld). Ik had dus geen idee wat ik kon verwachten en ging er blanco naartoe.

De voorstelling zou een combinatie zijn van toneelstuk en musical en werd omschreven als hitcomedy. Een oer-Hollands verhaal met bijpassende muziek. Denk hierbij aan Corry Konings en Frans Bauer. Nou hoor ik je denken; “Maar daar hou jij toch niet van?” Klopt, maar met een leuk verhaal erbij, kon zoiets best grappig zijn. En dat bleek ook wel!

Bijkomend pluspunt was, dat één van de spelers niemand minder was dan ex-soapie Koert-Jan de Bruijn, bekend als Dennis uit GTST. Ik zal zeker niet de enige vrouw zijn die hem er altijd erg leuk uit vond zien en om hem dan op een paar meter afstand te zien is niet verkeerd. :-)

De rest van de cast bestond uit Ellen Pieters, Han Oldigs, Turan Furat, Sinan Vural en Cystine Carreon, Het verhaal speelt in Amsterdam en gaat over een stel dat elkaar zo’n beetje de tent uit vecht om vervolgens uit elkaar te gaan. Waarbij de man naar Thailand gaat om een jong ding te scoren en de vrouw het aanlegt met de sexy breedgeschouderde Ronnie, die ‘t van z’n uiterlijk en de sportschool moet hebben, omdat het niet de slimste is!

poster-lichtjes-in-je-ogen

Het hilarisch gespeelde verhaal wordt opgeleukt met Hollandse liedjes en spitsvondige one-liners. En zoals het met de meeste feelgood stories gaat, kwam het uiteindelijk allemaal goed tussen Nico en Wilma. Erg goed gedaan was ook de rol van Cystine Carreon, die het Aziatische liefje speelde, inclusief slecht Nederlands. Toch knap om minstens twee uur lang een zwaar vervormde versie van je moedertaal te spreken zonder uit je rol te vallen.

Tegen het einde van de voorstelling, stond de zaal zo’n beetje op z’n kop. In de loop van de avond werd er steeds enthousiaster mee geklapt en meegezongen met Hollandse meezingers. Al met al een leuke avond, die nog gratis was ook omdat we de kaartjes hadden gewonnen!