Overmorgen is het zover: We kunnen er echt niet meer omheen. Al zou je niet denken dat ‘t bijna kerst is, als je bij mij thuis kijkt. Ik had dit jaar geen zin in dat gedoe. Geen boom, geen lampjes en ook geen andere kerstversieringen. De enige concessie die ik heb gedaan, is een kerst-beltoon instellen op m’n vaste telefoon. Maar die werkt me nu al op m’n zenuwen!

Zelfs de beesten keken verstoord op toen de telefoon vanmiddag op luid volume Jingle Bells begon te knetteren. Normaal gesproken ben ik niet zo’n kersthater. Het is wel zo dat ik ‘t een commerciële toestand vind en daardoor vaak zin krijg om ertegenin te gaan. Ik zou er weinig tot niets aan missen als het niet gevierd werd. Vanwege m’n Christelijke opvoeding, lag de nadruk bij kerst sowieso nooit op de Kerstman of cadeautjes vroeger.

Voor dat laatste had je Sinterklaas en je verjaardag, die, in ‘t geval van mijn familie allemaal in de januari waren, met als klapstuk de verjaardag van oma op ‘derde kerstdag’. Dit jaar ligt het allemaal anders.

Ik zit al tijden niet lekker in m’n vel en vind het uiteindelijk natuurlijk wel leuk dat ik wat te doen heb met kerst, maar al dat geregel, hamsteren van zoveel mogelijk te vreten, cadeautjes kopen, jezelf door een drukke stad én die sneeuw worstelen.

Van mij hoeft ‘t niet zo en het is niet dat ik erop afgeef omdat ik single ben. Ook dat vind ik bullshit. Ik heb vorig jaar op tweede kerstdag alleen thuis gezeten en ik had een heerlijke dag. Luilekkerland met hapjes, een drankje, een goed boek of een film en dat alles voor mij alleen!

Voordat dit een heuse blogpost wordt, ik wilde alleen wat originele advertenties laten zien, die ik een paar dagen geleden opdook. Twitter en m’n nieuwe liefde StumbleUpon zijn geweldige mediums om regelmatig leuke en interessante linkjes te ontdekken en je kunt wel verwachten dat ik binnenkort nog meer leuks ga posten!