Volgens mij had ik deze vorige week al beloofd. Hieronder volgen een aantal van mijn huidige favoriete YouTube filmpjes. Alles wat ik leuk, mooi of bijzonder vind, voeg ik toe aan m’n favorieten, zodat ik ze naderhand ook nog eens kan bekijken, zonder eerst ernaar te moeten zoeken.

Je kent vast de truc wel, dat je in één beweging het kleed van tafel trekt, waarbij alles wat erop staat, gewoon blijft staan. Ik heb dat zelf overigens nooit geprobeerd, maar het schijnt echt te werken. In dit filmpje doen ze hetzelfde, maar dan met een motor!

Ik geloof dat ik deze pas op Twitter tegenkwam en heb met open mond zitten kijken! Een filmpje van de band Atomic Tom, wiens instrumenten waren gestolen. Om toch muziek te kunnen maken, gaan ze in de metro met hun iPhones aan de gang, en dat klinkt goed!

Bovenstaand filmpje is een reclame van Friesche Vlag, maar één die ik nog nooit op TV heb gezien. Nu kijk ik relatief weinig TV, dus daar kan het ook aan liggen. Maar ik denk eerder dat het ergens anders aan heeft gelegen en hij de TV nooit gehaald heeft. Waarom begrijp je wel als je hem bekeken hebt. Desondanks is het wel een hilarisch filmpje.

Het gebeurt niet snel dat ik kippenvel krijg van een filmpje of ontroerd raak, maar bij deze was dat dus wel het geval. Een soort koor van T-Mobile, welke mensen op de vluchthaven een wel heel bijzonder warm welkom heet. Echt heel mooi!

Deze valt misschien niet in de categorie apart, grappig of bijzonder, maar ik vind het wel leuk. Het is een filmpje van de making-of van de videoclip van Shame, het liedje wat gezongen wordt door Robbie Williams en Gary Barlow.

Dan één die misschien een beetje flauw is, maar ik kon er wel om lachen. Iedereen die een iPhone heeft, kent waarschijnlijk het fenomeen Talking Carl wel. Carl is een koddig rood monstertje die gekke geluiden maakt als je ‘m kietelt of duw geeft.

Het allerleukste is dat hij je napraat met een idioot stemmetje. Daar kun je grappige dingen mee doen, zoals Carl liedjes laten zingen, wat ie doet in onderstaand filmpje. Misschien flauw, maar ik heb in een deuk gelegen!

Soms heb je van die filmpjes dat je je afvraagt. Hoe máken ze zoiets! Dat ziet er dan zo gelikt en hitech uit, dat je met ogen als schoteltjes naar je beeldscherm zit te staren. Deze reclame voor Google Street view is er ook zo één.

Deze man dit berijdt zijn Yamaha met doodsverachting. Deze wannabe Ghostrider scheurt met enorm hoge snelheden door de Russische straten en je verwacht elk moment dat er iets mis gaat. Ik kan je gerust stellen: Aan het eind van het filmpje is alles nog heel en, maar heeft hij waarschijnlijk wel een lege benzinetank. Eén ding: Don’t try this at home!

Deze heb ik denk ik al wel drie keer gezien. Jesse is een slimme Jack Russell terriër, die heel veel kunstjes kan. In plaats van de standaard kunstjes die bijna elke hond kan, doet Jesse veel meer. Hij helpt zelfs mee in het huishouden! Gister kwam ik er ook achter dat er behalve deze ook nog ruim 40 andere filmpjes zijn met de stoere Jesse in de hoofdrol.