Een dag later dan gepland. Geloof dat ik het jaaroverzicht 2009 ook pas in de eerste dagen van 2010 schreef. Het kostte de nodige tijd en moeite om alle info bij elkaar te schrapen. Onder meer te wijten aan het feit dat ik in 2010 weinig geblogd heb en daardoor dus weinig referentie had voor wat ik meegemaakt heb. Desondanks is het gelukt om aan de hand van m’n blog, foto’s, tweets, Google Agenda en Hyves een overzicht van mijn hoogtepunten van 2010 samen te stellen.

Januari

Een rustige maand met sneeuw en kou, en minder geschikt voor buitenactiviteiten. Verder waren er de verjaardagen van m’n vader en moeder en die van mijzelf op 12 januari. Waarbij ik behoorlijk in de watten werd gelegd en van m’n oma een Garmin-navigatiesysteem kreeg, waarmee ik zelfs in de ijzige kou ging fietsen!

garmin-nuvi-550

Februari

In februari was ik als carnavalshater aanwezig bij maar liefst twee optochten. Hier in de stad en in Dongen, die ‘s avonds was en waar met lichtjes versierde praalwagens rondreden. Dat was een mooie, maar vooral ook koude ervaring. Verder ben ik op Valentijnsdag met Jeroen bij m’n oma wezen eten en ook was er de motorbeurs, waar ik m’n geliefde Yamaha-hoodie kocht.

Maart

In maart stond de eerste rit van MTC Altena op de agenda. Dat was de meest barre tocht ooit, bij slechts twee graden! Ook brachten we met de club een bezoek aan Arai Inspiration Center, waar we een indruk kregen hoe dit helmenmerk z’n producten maakt en test. Verder maakte ik de eerste lange fietstocht met m’n Garmin, over onder meer Giessenburg.

canon-powershot-sx120

April

In april kocht ik m’n tweede digitale camera. De Canon PowerShot SX120 IS. Kleiner en handzamer dan de PowerShot S3 die ik alweer een jaar of wat heb. Vanaf dat moment ontstond er een soort foto-explosie, met als resultaat dat ik in 2010 zo’n 5000 foto’s heb gemaakt. Tot slot was ik aanwezig bij een motortocht georganiseerd door een motorzaak in Made, waarbij ik ook op een quad heb gereden!

Mei

Mei was de ultieme motormaand. Sowieso heb ik dit jaar ruim 3500 motor-kilometers gemaakt. Mei was het hoogtepunt. Alleen al in het Pinksterweekend heb ik elke dag op de motor gezeten en in vier dagen 1200 km afgelegd.

Ook ging ik mee tijdens een dagje verkeer regelen tijdens een wielerronde in Aalburg. Verder ben ik op Hemelvaartsdag naar een autocross geweest, heb ik in een bal op het water gedobberd en liet ik gekleurde extensions in mijn haar zetten.

Juni

Meer motorrijden! Onder meer wat zelf uitgezette ritten. Als je zo vaak gaat rijden, weet je op een gegeven moment niet waar je nog heen moet, dus begon ik zelf tochtjes uit te zetten.

We zijn onder meer bij de Loosdrechtse Plassen en over de Utrechtse Heuvelrug geweest. Verder was juni warm, met temperaturen boven 30 graden. Uitgerekend op zo’n snikhete dag, besloot ik om met Bas naar Loevestein te varen om te wandelen.

Juli

Ook in juli werd aardig wat afgereden op de motor. Het was nog steeds prachtig weer en daar moet je van profiteren! Ook deed ik m’n eerste motoshoot. Een fotoshoot van iemand met zijn of haar motor.

Verder bezocht ik het Hippiefestival in Gorkum en de kermis in Tilburg, heb ik op een warme dag 30 kilometer gefietst en we hebben met wat mensen meegedaan aan de Mosselrit, een motortocht door Zeeland. Als klap op de vuurpijl liet ik m’n haar weer afknippen in een schuine bob en nam ik blonde extensions.

Augustus

In augustus waagde ik voor de derde keer een poging met Adobe Lightroom en bleef dit keer hangen. Sinds de aanschaf van m’n nieuwe camera ben ik meer foto’s gaan maken en ik zocht een manier om deze sneller te kunnen bewerken.

Op 15 augustus was ik met m’n moeder bij de Harleydag in Breda, waar ik 1200 foto’s in drie uur maakte. Ook was augustus de maand van ‘t zomerfeest, waarvoor ik dit jaar door Vestingstad FM benaderd werd, met de vraag of ik wat foto’s en een verslagje in wilde sturen per dag.

September

Vol verwachting op verschillende gebieden: Ik kocht m’n eerste naaldhakken en een leren motorbroek voor een prikkie. Ook liet ik in een melige bui een shirt bedrukken met ‘Alle leuke mannen zijn getrouwd’, die ik voor ‘t eerst droeg tijdens het weekendje naar Limburg met de motorclub, waarvan het in eerste instantie nog maar de vraag was of ik mee kon.

De dag voor vertrek lag ik namelijk op bed met griep en blaasontsteking. Uiteindelijk kwam het goed, al bleek Limburg niet zo mijn ding. Zeeland kwam dichter in de buurt! Na de Mosselrit in juli, was ik verknocht geraakt en nadat we in september met een groepje opnieuw een tocht door deze provincie maakten, was ik verkocht.

Overigens deed ik tijdens deze dag wederom een motoshoot, met perfect weer en een superlocatie, namelijk het strand van Vlissingen. Ook stond de BBQ van de motorclub op de agenda.

Oktober

In oktober maakte ik m’n eerste B.A.C.A. ride-out mee, waar ik best van onder de indruk was. Meteen wat nieuwe mensen leren kennen. Verder stond oktober in het teken van m’n iPhone. Na jaren dubben toch overstag gegaan en een abonnement met iPhone 3GS besteld. Helaas ging vervolgens zo’n beetje alles mis wat mis kon gaan, maar uiteindelijk komt ook dat goed.

November

In november besloot ik na lang dubben m’n blog over te zetten naar WordPress, nadat ik de maand ervoor net een vernieuwde hoofdpagina in gebruik had genomen. Tot nu toe blijkt de WordPress switch niet onverdienstelijk.

Ook bezocht ik met m’n moeder de BigTwin Bikeshow in Rosmalen en was ik, ook met m’n moeder, aanwezig bij het open honk van B.A.C.A. wat gezellig was. Helaas was november ook het begin van een periode dat ik minder goed in m’n vel zat door een winterdepressie.

December

Nog steeds niet lekker in m’n vel en te horen krijgen dat de motorclub misschien opgeheven moet worden. Desondanks toch m’n best gedaan om in elk geval met de feestdagen aardig op de rails te zitten. Verder moest m’n iPhone opgestuurd worden, omdat er iets niet in orde bleek te zijn. Deze is nog steeds niet terug, maar waarschijnlijk komt ie aankomende week.

Gelukkig waren er ook leuke dingen. Zo ging ik naar een theatervoorstelling en waren er de feestdagen, waarbij ik beide dagen en op kerstavond weg was. Tot slot vierde ik de jaarwisseling onder het genot van een drankje en oliebollen. Het restant van de champagne staat nog in de koelkast, voor het geval ik me alsnog wil bezatten. 🙂

Al met al kan ik zeggen dat ik een prima jaar heb gehad. Met ups en downs, maar het zou niet gezond zijn als alles geweldig gaat. Dan waardeer je mooie en goede dingen minder. Wie geen dalen kent, kent ook geen pieken!