Ik gebruik eerder lipgloss dan lipstick. Onlangs heb ik m’n collectie uitgemest. Ik bezit denk ik niet zoveel make-up als de meeste vrouwen, maar wil het graag op orde houden. Ik heb de neiging om ze te lang te bewaren en koop vaak dezelfde kleur of iets wat erop lijkt. Met als resultaat dat ik vijf glossjes van vijf verschillende merken heb, in praktisch dezelfde kleur.

Ik heb onlangs een nieuwe Bourjois gloss gekocht en vandaag nog drie, nadat er weinig meer over was gebleven na de opruimactie. Ik heb de kleuren Rose Hypothetic 05, Rose Symphonic 20 en Rose Lyric 46 gekocht. Rose Charismatic 29 (rechts onderin) had ik vorige week gekocht.

Dat felroze was een gokje. Het was de vraag of het bij me zou passen, maar ik kan ‘m hebben. Ik heb daardoor nog meer moed gekregen om vaker afwijkende kleurtjes te dragen en ben vanavond nog om nummer 46 gegaan, die ik al had gezien, maar waarvan ik dacht dat ie te fel zou zijn. Maar ik vond hem op het plaatje zó mooi dat ik besloot hem alsnog aan te schaffen. Dat is degene links onder, behoorlijk felroze dus!

Vrij felle kleuren allemaal, zeker in vergelijking met de nudetinten die ik normaal draag. Het is gewoon een kwestie van wennen. Nadat ik alle kleuren van Bourjois met nummers en plaatjes op een rij had gezet en aan het vergelijken ben geslagen, vond ik dat deze nieuwe kleurtjes niet aan mijn collectie mochten ontbreken!

Ook kocht ik een wimperkrultang. Ik had zo’n ding niet en ook nooit eerder gebruikt, dus ik wilde weleens weten hoe dat moest en of je er niet vreselijk de fout mee in kon gaan, zoals eerder bijvoorbeeld met de nepwimpers, die zelfs na vijf keer proberen nog halverwege m’n wangen hingen, terwijl mijn eigen wimpers veranderd waren in witte borsteltjes.

Het tangetje kostte € 1.95 en daarvoor durfde ik de gok wel te wagen. Eenmaal thuis meteen geprobeerd en het lukte! Niets lastigs aan. Het voelt gek als je je wimpers tussen de bekjes van het tangetje pakt, maar het doet geen pijn en ik heb m’n wimpers niet uit m’n hoofd getrokken. Ik ben namelijk niet altijd even handig met dat soort dingen. :-) Het effect is zelfs voor mij zichtbaar, dus ik ben tevreden.

Iets wat nog op m’n verlanglijstje staat is mooie wenkbrauwen. Ik heb niet van die pleeborstels en ze zijn behoorlijk licht, maar een mens haalt wel eens iets in zijn hoofd en na 36 jaar kocht ik een vergrotende spiegel en zette ik voor het eerst een pincet tegen m’n wenkbrauwen. Dat viel nog best tegen! Mijn ogen zijn er gewoon té slecht voor om dat goed te kunnen. Toch is het aardig gelukt, maar strak is anders.

Op BeautyLab zag ik een tutorial over wenkbrauwen shapen, maar ik wist gelijk al dat dat bij mij geen succes zou worden. Blijft er één optie over en dat is laten doen. Maar daar begin ik niet aan! Bij de kapper zitten vind ik heerlijk, maar voor de rest geen polonaise aan m’n lijf!

Het ziet ernaar uit dat ik voorlopig zelf aan het proberen blijf. Net zo lang tot ik het goed kan. Drie jaar geleden had ik ook niet gedacht dat ik een strak lijntje boven m’n ogen kon zetten en zelfs een jaar geleden had ik nooit durven dromen dat ik wings zou kunnen maken.