Gisteren liet ik al iets weten over een gesprek waarvoor ik op ‘t stadhuis moest zijn. Het was een gesprek met de voorzitter van de klankbordgroep van de binnenstad van Gorinchem. Een vriend van mij is al geruime tijd lid van deze groep en ik hoor van hem regelmatig verhalen over wat voor projecten er behandeld worden enzovoorts.

Gaandeweg kreeg ik steeds meer interesse om me ook aan te melden voor de klankbordgroep. Vanaf het begin dat ik in deze stad woon, inmiddels acht jaar, heb ik me erg betrokken gevoeld bij het wel en wee van de stad en ben ik veel van de binnenstad gaan houden.

Deelnemen aan zo’n klankbordgroep, zou daar op aansluiten. Plus dat ik daarbij mijn communicatieve vaardigheden bij zou kunnen schaven. :-) Om tien uur stond dus een gesprek gepland met Eric. Ik was niet zenuwachtig, eerder enthousiast bij het idee dat ik inmiddels een stap dichterbij dit ‘project’ was, dan ik van te voren had gedacht.

Ondanks dat er een kleine vergissing in het spel was en de afspraak eigenlijk voor aanstaande vrijdag bleek te staan, maakte hij toch tijd voor me en namen we plaats in een comfortabel zithoekje. Dit was overigens de eerste keer dat ik verder kwam dan de benedenverdieping en ik verbaasde me over de ruimtelijke en inrichting. Ik voelde me er meteen op mijn gemak!

Stadhuis Gorinchem

Het gesprek verliep prettig en nadat ik wat vragen beantwoord had (woonsituatie, hobby’s, reden waarom ik me had aangemeld), vertelde Eric hoe het in z’n werk gaat, het aantal vergaderingen op jaarbasis, doelstelling en insteek. Aangezien ik één en ander al wist, was veel informatie niet nieuw. Ik kon me ook overal wel in vinden.

Nadat we duidelijkheid hadden en het gesprek ten einde liep, zei Eric dat hij normaal iemand de volgende dag terugbelt om te laten weten of de persoon in kwestie wordt toegelaten, Maar hij zou de dag erna niet aanwezig zijn, dus beloofde hij het eind van de middag te laten weten. Tegen alle verwachtingen in, heb ik zojuist al bericht gehad, dat hij ‘t een prettig gesprek had gevonden en ik bij deze toegelaten ben tot de klankbordgroep, waar ik erg blij mee ben!

De vergadering van februari komt te vervallen. Op 22 maart is de eerstvolgende, waarbij ik voor de eerste keer aanwezig zal zijn. Ook heb ik vast een aantal verslagen ontvangen om door te nemen, zodat ik een beetje weet wat ik kan verwachten en wat er momenteel speelt. Tot slot ontving ik een overzicht met vergaderdata, die ik straks meteen in m’n agenda ga zetten.