Ondanks dat ‘t eergisteren mis ging, weet ik het toch best goed vol te houden om dagelijks te bloggen. Ik merk ook dat ik er echt voor ga zitten, wat ik nu eens kan schrijven en leer daarbij ook om meer out of the box te denken. In het verleden was het altijd zo van: “Heb ik wat meegemaakt? Nee? Dan niet”. Had ik wél iets om over te bloggen, had ik weer geen zin.

Het lijkt erop dat tegelijkertijd met mijn nieuwe voornemen, ook mijn attitude hierin veranderd is. Daarnet had ik bijvoorbeeld nog geen idee en zit ik een halfuur te brainstormen en opeens komt er idee. Het idee voor vandaag is een top vijf te van favoriete kledingwinkels.

Cool Cat

Ondanks dat ik de laatste zes á zeven jaar regelmatig van stijl ben veranderd, kon ik daar altijd terecht voor iets leuks. Ze zijn redelijk betaalbaar en je vindt er aparte dingen en dat is precies waar ik van hou. Tot voor een paar jaar terug kwam ik er elke week wel een keer, gewoon om te snuffelen. Dat is inmiddels gereduceerd, het ligt ook aan de collectie die ze hebben.

Cool Cat winkel

New Yorker

Zoals de meesten wel weten, ga ik soms naar Dordrecht om te shoppen. New Yorker is daar één van. Maar ik heb deze winkel jarenlang gemeden, omdat ik dacht dat ‘t een dure zaak was. Bij New Yorker moet je goed zoeken.

Het is een behoorlijk onoverzichtelijke winkel, met altijd rekken met afgeprijsde artikelen, wat zo’n warboel is dat je goed moet zoeken om iets leuks te vinden. Ook hebben ze best veel dingen die ik écht niet leuk vind. T-shirts met kinderachtige prints of dingen die duidelijk voor jonge meisjes bestemd zijn. Die sla ik over.

Rood leren jack

Maar als je dan iets leuks vindt, is het bingo. Zo stuitte ik onlangs op hét felrode bikerjack, een item waar ik al minstens vijf jaar naar op zoek was. Sowieso ben ik een enorme liefhebber van rood en ik vind ‘t erg leuk dat die kleur weer in de mode is. Normaal gesproken is het namelijk moeilijk om rode items te scoren. M’n volgende wishlist-item is een rode leatherlook broek.

Bristol

Ik vind de kledingcollectie van deze winkel de laatste jaren behoorlijk verbeterd. Ze hebben nu regelmatig leuke dingen en ik kom er graag. Ook voor Bristol geldt dat ze redelijk betaalbaar zijn. De meningen zijn verdeeld over deze winkel. Het is duidelijk een kwestie van love it or hate it, maar ik kan me er wel in vinden. Sowieso kijk ik ook graag naar mijn portemonnee en niet alleen naar of ik iets mooi vind, dus wat dat betreft een prima match.

Bristol winkel

H&M

Met H&M heb ik een jarenlange haat-liefde verhouding gehad. Sommige vrouwen of meisjes kom je uittekenen in H&M kleding en dat massa-idee sprak me niet aan. Sowieso sloot de kleding niet aan op mijn smaak.

Ik kocht er dus nooit iets en had nooit van de webshop gehoord. Totdat ik op een dag bij toeval in de webshop terecht kwam en daar een paar leuke items zag die wél bij mijn stijl pasten. En niet duur ook. Ik besloot tot een voorlopige capitulatie en plaatste een bestelling.

Dat viel niet tegen. Gaandeweg ging ik vaker langs in de webshop. De winkels meed ik nog steeds grotendeels. Nadat ik twee keer een poging had gedaan om te snuffelen in het filiaal in Dordrecht, werd dat niets: Veel te onoverzichtelijk en veel te druk. Geen succes dus.

Sindsdien kwam ik alleen op de webshop. Sinds kort durf ik ook de winkel in Dordrecht weer in, sinds deze een verbouwing en verbetering heeft ondergaan. Geen krappe paadjes meer maar de ruimte en hoekjes met diverse kledingrekken in plaats van de wanordelijke chaos. Ik hoef mijn GPS dus niet meer van stal te halen!

Nog steeds denk ik dat ik uiteindelijk toch meer de webshop blijf bezoeken, omdat het aanbod daar beter is dan in de winkel. Sowieso vind ik het makkelijker zoeken, je hoeft niet tussen rekken te graven, je ziet meteen wat het is en of je het leuk vindt.

H&M logo

ONLY

Ondanks dat ik ONLY al langer bezocht dan H&M en de kleding over het algemeen leuker vond, is deze winkel inmiddels op de vijfde plek beland. De reden is dat ik er de laatste jaren niet veel te zoeken heb. Steevast kom ik eens in de zoveel tijd snuffelen, maar meestal sta ik even later weer buiten. Waar zijn de stoere en hippe shirtjes en leuke accessoires gebleven?

Ik vind de collecties van de afgelopen jaren niet echt leuk. Die keren dat er wel iets voor me bij zit, zijn sporadisch geworden. Dus in plaats van één keer in de maand, kom ik er nu hooguit eens in de drie maanden. Ook de vorig jaar gelanceerde webwinkel vind ik niet bijzonder.