Sinds een tijdje heb ik ook StumbleUpon ontdekt. Ik kende hem al wel van naam en had er ooit eens op gekeken, maar er verder geen aandacht aan geschonken, met het idee dat dit het zoveelste social network in de trant van Hyves, Facebook, MySpace (dat dat nog bestaat!) was. Niet dus.

Onlangs stuitte ik er via via weer op. Zoals dat gaat op internet. Het bleek wel een soort social network te zijn, maar anders. In het verleden had ik weleens een pagina onder mijn favorieten staan waar je op een knop ‘Random’ kon klikken om vervolgens random sites te bezoeken.

Het verschil met StumbleUpon is, dat bij die andere website mensen zelf hun, helaas vaak niet echt geweldige sites, konden toevoegen, puur als reclame. Bij StumbleUpon kan iedereen die lid is zelf content aanbrengen, wat meestal gebeurt in de vorm van grappige of mooie dingen, leuke filmpjes, opmerkelijke websites, prachtige foto’s en ander not-to-miss materiaal.

Ik val qua interesses blijkbaar helemaal in de doelgroep van de meeste stumblers want ik heb al heel wat ooh’s en aah’s vergoten. Wat een superleuke dingen staan erop, echt waar!

Om mijn lezers ook een beetje lekker te maken om zich aan te melden, hier een selectie van wat leuke dingen die ik heb gevonden. Bij alles wat ik tof vind, klik ik op de groene ‘I Like’ knop, waardoor ik nu over een immense favorietenlijst beschik.

‘Stumblen’ kan op 2 manieren: Met de toolbar die voor Internet Explorer, Google Chrome en Firefox te downloaden is, of via de webbalk. Ik gebruik zelf de balk omdat mijn browser de gewone toolbar niet ondersteunt.

Nadeel is wel dat je via de webbalk geen content toe kan voegen, maar daar is ook een aparte link voor, dus wat dat betreft ook geen man overboord. Vandaag laat ik je graag een paar van mijn ontdekkingen zien.

Snelle spray paint

De man in het volgende filmpje is een rasartiest. Hij maakt in een minuut een gave spraypainting. Je gelooft je ogen niet, maar hij doet het toch maar even. Bijzonder!

Spectaculaire HDR

Ik heb de laatste tijd een aantal best mooie HDR-foto’s gemaakt (vandaag nog één) maar dit! Dit is echt waanzinnig. Het toppunt van HDR-fotografie als je het mij vraagt, die kleuren, die wolken, dat water. Echt waanzinnig! Ik kan serieus verliefd worden op een foto als deze. Hij is gemaakt door Christolakis en je kunt hem op deze link in meer groottes bekijken.

Four Chords

Het is denk ik wel bekend dat veel grote hits uit slechts 4 akkoorden bestaan, ik kan me zelfs herinneren dat Robbie Williams dat ook eens aangehaald heeft tijdens één van zijn concerten, dat ging over de muziek van Oasis, maar gelijk had hij!

De heren op onderstaand filmpje konden hem niet anders dan gelijk geven en geven een medley ten beste van liedjes met allemaal vier akkoorden. Hilarisch en heel, heel gaaf gedaan!

Piano stairs

Een ‘gewone’ trap die getransformeerd wordt tot een piano! En dan niet alleen qua looks, maar hij werkt ook echt. Als mensen er overheen lopen, komt daar een heus pianogeluid uit. Leuk om te zien hoe sommige mensen daarop reageren, maar vooral een heel bijzonder concept.

Plaatjes kijken

Nog meer foto’s, maar nu echt móóie. Een website met een aantal schitterende landschapfoto’s, waarvan een aantal volgens mij ook in HDR. Behalve die paar die er op de hoofdpagina staan kun je er meer bekijken door op ‘Archive’ te klikken.

  1. outdoor-photos.com

Lawyer: “Have you lived in this town
all your life?” Witness: “Not yet.”

Lol met een Wc-rol

Iedereen kent het wel: in de herfstvakantie, als het geen weer was om buiten te spelen, ging je binnen aan de slag. Tekenen, knutselen met huis- tuin- en keuken dingen die binnen handbereik waren.

Wc-rol kartonnetjes waren daarbij een veelgebruikt item. Je kon ze bekleden met stof, er poppetjes van maken, een poppenhuis bouwen, doosjes maken om kleine spulletjes in te bewaren, of je doet er iets artistieks mee!

  1. behance.net/gallery/241623/Paper-cuts-Rolls

Pardon me?

Ik ben dol op grappige versprekingen. In Nederland beschikken we over minimaal 2 van dat soort sites, maar op een gegeven moment heb je die ook wel uitgekauwd. Ik kwam onlangs een site tegen waarop een waslijst met Engelstalige ‘versprekingen’, welke in dit geval allemaal in de rechtszaal hebben plaatsgevonden.

  1. rinkworks.com/said/courtroom.shtml
Bijzondere schriften

Om in je kindertijd te blijven hangen. Iets wat toen ook veelvuldig gebruikt werd, waren schriften. Blanco, met lijntjes of hokjes om je rekensommen in te maken. Maar het kan natuurlijk anders.

  1. behance.net/gallery/430578/Inspiration-Pad