De tijd dat ik één of twee oogschaduws, een enkel oogpotloodje en een paar lipsticks bezat, lijkt lichtjaren achter me te liggen. Ik maak me niet elke dag uitgebreid op, dat is meestal een kwestie van geen zin hebben. Maar ik ontdek wel steeds meer en ga ook steeds vaker experimenteren met looks.

Meer make-up gebruiken, betekent ook dat ik vaker iets aanschaf. Overigens koop ik vrijwel altijd budgetmerken zoals Etos eigen merk, Essence, Catrice en MNY. Onlangs kocht ik nieuwe make-up.

Allereerst wat Catrice lipsticks uit de Absolute Moisture lijn. Die gaat eruit, dus was lekker afgeprijsd! Ik gebruikte eerst vaker gloss dan lipstick, maar deze is heel fijn, net of je boter op je lippen smeert, hij blijft ook best lang zitten. Ik heb de twee links bovenin en die rechts onderin.

Ik zocht een make-up spiegel met meer vergroting. Bij DIO hadden ze spiegels met verschillende vergrotingen en ik heb er één van plexiglas met 7x vergroting gekocht. Ook kocht ik de MaxFactor Lipfinity Lasting Liptint, die in de aanbieding was, Ik heb de rode. Het was wel wennen, omdat het net is alsof je met een stift bezig bent, maar het werkt fijn en nauwkeurig.

Het budgetmerk MNY, de goedkope lijn van Maybelline, heb ik sinds kort ontdekt. Ik werk bijna altijd met zwart en grijstinten, maar aangezien naturel-kleuren momenteel erg in zijn en ze goed bij het voorjaar passen, wilde ik daar ook mee aan de slag. Ik kocht drie oogschaduws, waarvan je de lichtste en donkerste op het plaatje ziet. De derde kleur zit er tussenin.

Ook twee blushes van dit merk gekocht en tot slot scoorde ik een zwarte kajal bij HEMA. Die werkt superfijn! Ook op eyeliner-gebied ben ik de laatste tijd aan het experimenteren. Was ik een tijdje geleden into gel-eyeliner, inmiddels ben ik overgestapt op eyeliner-pen en nadat ik gister één van m’n vloeibare eyeliners probeerde, bleek ik daar opeens goed mee overweg te kunnen.

Mocht je ook problemen hebben met aanbrengen van vloeibare eyeliner, probeer dan eens een eyeliner-pen of gel-eyeliner. In het begin kun je beter een dikker kwastje nemen. Als je ‘m op z’n kant houdt, kun je er alsnog dunne lijntjes mee trekken. Het voordeel van zo’n kwastje is dat het flexibeler is dan het puntje van een vloeibare eyeliner, dus kun je makkelijker wennen.