Vorige week ben ik naar de Motorbeurs geweest. Het was het derde of vierde jaar dat ik erheen ging en ik verheug me er altijd echt op! Ondanks dat ik eerst met een vriend en z’n vriendin zou gaan, ben ik uiteindelijk toch met m’n moeder gegaan. Als je met een oneven aantal bent, valt er altijd wel iemand buiten de boot. Op deze manier hadden we de tijd aan onszelf.

Via de nieuwsbrief van MotoZoom, hadden we gezien dat ze een actie hadden, waarbij je gratis op hun terrein kon parkeren en voor € 5 naar de Jaarbeurs gereden werd met een pendelbus, inclusief lunchpakket. Als je er € 11 bijlegde, kreeg het entreekaartje voor de beurs erbij, wat erg goedkoop was, aangezien je aan de kassa € 17.50 betaalt en in de voorverkoop € 13.40.

Eenmaal bij MotoZoom, zagen we de bus al staan. Een dubbeldekker. Niet veel later vertrok ie en wij zaten bovenin, helemaal voorin. Dat was om te beginnen al leuk. Eenmaal op de beurs alles op ons gemak bekeken.

We hadden geen van beiden bepaalde stands die we per se wilden zien of spullen die we wilden kopen. Ik wilde wel bij Yamaha en Ducati kijken, om me te vergapen aan al het moois. Bij Yamaha met een zwarte Fazer op de foto gegaan.

Op de Motorbeurs

Motorrace simulator

Ook kwamen we een racesimulator tegen. Een capsule waarin je de ervaring van racen op het circuit kunt ervaren. Op een beeldscherm kon je zien wat de mensen die erin zaten, zagen. Daar zijn we ook in geweest en het was supervet!

Je kon er met achttien personen in. Voorin was een groot scherm, waarop het uitzicht vanaf de motor geprojecteerd werd. Het was een aparte ervaring! Hieronder een filmpje. Helaas komt het idee niet zo goed over.

Verder hebben we geen van beiden iets gekocht, M’n moeder heeft gezocht naar een motorbroek waar ze al even naar op zoek was, maar niets gekocht. We hebben genoten van al het moois en in de tussentijd het riante lunchpakket op geknabbeld.

Rond half 2 hadden we het wel gezien en waren we moe. Gelukkig hoefden we niet lang op de bus te wachten. Na een rit van een kwartier, terug en in de winkel van MotoZoom koffie uit de automaat getapt en vervolgens nog even rondgesnuffeld.

M’n moeder wilde motor regenkleding hebben en ondanks dat ik niet van plan was iets te kopen zag ik een mooi regenjasje hangen. Ik wilde al langer een regenjas voor op de motor, maar omdat het allemaal best duur spul is, bleef ik dat maar uitstellen. Maar het veel te wijde gewone regenjack wat ik vorig jaar heb gekocht, is eigenlijk niet zo’n succes op de motor.

Dat jasje wilde ik wel passen. Ondanks dat het er alleen nog in een maat kleiner hing, wilde ik het toch proberen. Even een motorjack erbij gezocht, omdat passen over mijn leren jasje geen goed vergelijkingsmateriaal was. Hij paste prima en sloot mooi aan, zonder strak te zijn. Toen nog de prijs. Er hing toch echt een kaartje aan waar € 60 op stond en dat vond ik best duur!

Meevaller was al dat MotoZoom een beursactie had, waarbij je 15% korting kreeg op alles wat niet afgeprijsd was. Hij zou dan € 51 kosten. De man die ons hielp, ging ‘m vervolgens scannen en kwam terug met de mededeling dat deze al afgeprijsd was voor € 26.95! Meer dan de helft eraf! Toen wist ik zeker dat ik ‘m zou nemen. Vervolgens zag ik bij de kassa ook een soort accu waarmee je je mobiel onderweg kan opladen en die heb ik ook gekocht.

M’n moeder slaagde ook voor regenkleding, dus ondanks dat we op de beurs niets gekocht hadden, zijn we toch goed geslaagd. Vervolgens terug naar Gorkum. Toen ik eenmaal op de bank zat, merkte ik pas dat ik best moe was. Het was dan ook een intensief weekend geweest.