Zo denk je dat je op 20 maart pas voor het eerst in het nieuwe jaar een motor mag bestijgen en zo heb je je tweede motorrit van het jaar al in de pocket! De eerste was vorige week met m’n moeder, de tweede was gisteren, wederom met m’n moeder en een aantal andere motorrijders die een clubje hebben opgericht in Andel.

Voor de duidelijkheid. Ael is dialect voor Andel, het dorp waar ik ben opgegroeid, voor het geval je je afvroeg wat ik als Bliek bij Aelse bikers te zoeken heb. Via Hyves was afgesproken om met z’n allen een rondje over Tholen te rijden, wat dus een dagtocht zou worden.

Starten om half elf vanaf een parkeerterreintje in de nieuwbouw. Aangezien ik eerst met de taxi naar Andel moest, ging om half negen de wekker. Het voordeel van motordagen is, dat je niet hoeft te bedenken wat je aan zult trekken. De leren broek kon weer uit de kast, shirtje en vestje erbij, motorjack aan en gassen maar!

Eenmaal in Andel, zijn we de motor van m’n moeder motor gaan halen en vervolgens naar het pleintje waar we zouden verzamelen. Na een voorstelrondje voor mensen die elkaar nog niet kenden, stapten we op de bikes en reden we richting Zeeland. Het enige stukje snelweg wat we hebben gezien was de A27 vanaf Nieuwendijk tot Made, waar we de polder al in doken.

Sepia foto van een motor

Zo binnendoor richting Tholen gereden en een stop gemaakt op een klein parkeerhaventje aan het water, waar één van de motorrijders z’n gifgroene Kawasaki Ninja achteruit op een smalle pier manoeuvreerde (hij heeft z’n roeping als stuntman blijkbaar gemist) en we een groepsfoto hebben gemaakt, nadat de meegenomen broodjes waren verorberd.

We vervolgden onze trip, waarbij achterop de Kawasaki klom. Ondanks dat ik niet echt fan van dit merk ben, had ik nog nooit op een Ninja gezeten en alles moet je eens geprobeerd hebben. Sowieso is zo’n type motor toch flexibeler dan een chopper of cruiser en ik wil het wel voelen als ik een bocht door ga! De Ninja zat prima, dus ik had geen klagen.

Voor iemand die nog maar een half jaar z’n rijbewijs had, reed hij erg goed en zelfverzekerd. En ja, daar heb ik best kijk op, ondanks dat ik alleen meerijd. En kwartiertje later zijn we even gestopt bij een eettentje in Sint Annaland, mede omdat er een aantal mensen dringend toe waren aan een sanitaire stop. Meteen weer warm geworden en gezellig zitten kletsen, onder het genot van een warme bak koffie.

Kawasaki Ninja in de bocht

Vervolgens verder door Tholen gereden en daarna richting Brabant. We hadden het tot nu toe droog gehouden. Aangezien er voor het eind van de middag regen was voorspeld, wilden we graag met een droog pak van de motor kunnen stappen.

Bij een pompstation nog even getankt, waarbij ik overstapte op de motor van m’n moeder, waarna we koers zetten richting Andel. Daar nog een bakkie gedaan en bij m’n moeder gegeten: Zuurkoolschotel met banaan, een betere afsluiting van de dag had ik me niet kunnen wensen!

Onderweg naar huis viel ik bijna in slaap, maar desondanks kon ik het niet laten om vast met de foto’s aan de gang te gaan. Ook heb ik de gefilmde beelden gemonteerd tot een leuke video die een aardige indruk van ons motordagje in Zeeland geeft.