Ik geloof dat ik al de hele winter op zoek ben naar een lekker gebreid vest. Nu hoor ik je zeggen: Die werden anders op genoeg plekken verkocht. Dat klopt inderdaad, maar ik ben enorm kritisch en sowieso vond ik de meeste vesten al snel te duur. Een vest van € 40 vind ik gewoon te veel geld. € 25 à € 30 is zo’n beetje het uiterste wat ik eraan uit wil geven.

Bij H&M had ik er twee besteld, maar beide terug gestuurd: Te wijd, stomme knopen, te lang, te kriebelig, te fletse kleur enzovoorts. Ik had de zoektocht opgegeven, ook aangezien het voorjaar op de stoep staat en de vestjes die in de uitverkoop liggen, overblijfselen zijn. Tot ik bij de Kringloop was. Ik had al maanden een vuilniszak vol spullen staan die daarheen moest, maar het kwam er steeds niet van.

In de wintermaanden vond ik het te koud om naar het industrieterrein te rijden. Later had ik steeds iets anders te doen of geen zin. Vandaag besloot ik dat ik lang genoeg tegen die zak op m’n slaapkamer had aangekeken en moest het er maar van komen.

Op zo’n moment komt mijn fietskar goed van pas. Ik zie mezelf nog niet met een vuilniszak achterop de fiets rondrijden. Eenmaal daar m’n vrachtje gelost en even binnen gekeken.

Outfit met shorts

Aangezien ik geen interesse heb in prulletjes voor in huis, loop ik altijd direct naar de kleding. Soms hebben ze niets leuks, andere keren wel. Ik was op zoek naar een gebleekte jeans om shorts van te maken. Ik heb vorig jaar ook zelf jeansshorts gemaakt van een broek die heerlijk zat, maar te korte pijpen had en daar heb ik al veel plezier van gehad.

Spijkerbroeken hingen er niet veel. Wel een gave van H&M Divided met gebleekte stukken, maar die was te klein. Leuke, wat langere blouses voor de zomer heb ik ook niet kunnen vinden, vooral veel wit, stomme streepjes of lichtblauw. Wel kwam ik een leuk gestreept vestje tegen van Sutherland, met een lekkere wijde kraag en een rits. Gepast, en goed bevonden!

Het vestje is niet heel dik, waardoor het ook op frisse zomeravonden goed te dragen is. Door de natureltinten past ie goed in het modebeeld. Wat ik ook mooi vind, is dat elke kleurbaan in een andere breisteek gedaan is, dat geeft een apart effect. Het leukste is dat ik nu dus alsnog geslaagd ben voor een vestje en wel voor het astronomische bedrag van € 2! Niet gek toch?

Vest van de kringloop