Onderstaande ‘brief’ kreeg ik een tijdje geleden in een mailtje toegestuurd via mijn moeder. Ik moest er eigenlijk best wel om lachen en aangezien de Belastingdienst dezer dagen meerdere mensen best wel wat slapeloze nachten zal bezorgen, dacht ik dat het een leuk idee zou zijn om deze brief op m’n blog te posten. Bij deze dus!

Geachte Heer/Mevrouw,

Hierbij wil ik u laten weten dat ik mijn abonnement op uw “Belastingdienst” op wil zeggen. Na een jarenlang lidmaatschap is mij gebleken dat de voordelen duidelijk niet opwegen tegen de nadelen.

De kosten van het lidmaatschap zijn doorgaans erg onvoorspelbaar en eerlijk gezegd heb ik het meestal ook te druk om de door u toegestuurde lectuur, die veelal niet echt duidelijk is en bijzonder veel tijd en energie van de abonnee vergt, te lezen.

Mede hierdoor lijkt een continuatie van een dergelijk abonnement in deze toch al dure tijden voor mij eigenlijk ook niet langer zinnig.

Hierbij verzoek ik u dan ook vriendelijk mijn gegevens per direct uit uw bestanden te verwijderen en mij niet langer te vervelen met uw duidelijk herkenbare enveloppen.

Eventueel toch nog toegestuurde facturen voor de periode na 01-03-2010 zullen dan ook niet meer worden voldaan.

Abonneenummer (door u ook wel sofi-nummer genoemd ) 123.45.678

Met Vriendelijke Groet…