Zo, het werd weer eens tijd om wat nieuwe foto’s te uploaden, ik liep nogal achter! Het zijn deze keer vooral veel iPhone-made foto’s, waarschijnlijk omdat ik daar de laatste tijd heel veel mee gefotografeerd heb en dingen vastleg die ik normaal niet zo snel op de foto zou zetten. Allereerst drie foto’s van Bas, gemaakt op 2 en 7 maart.

Dan een aantal van mij. De onderste zijn gewone foto’s, de bovenste is met de iPhone gemaakt. De submap met iPhone-foto’s is trouwens vandaag aangemaakt. De foto hieronder vind ik wel stoer. Hij is wat mysterieus en dat vind ik wel gaaf. Grappig genoeg liep ik al een tijdje in m’n hoofd met het idee om een wat mysterieuze zwart-wit foto te maken, maar ik had telkens geen zin om foto’s te maken.

Dit was een lucky shot. Ik verveelde me en zat met wat instellingen in Hipstamatic te klooien en had naast deze nog een paar gemaakt. Deze sprong er meteen uit, ik heb hem op de pc nog wel wat bewerkt want hij was wat korrelig en ik heb de ogen heel subtiel blauw gemaakt. Verder heb ik er eigenlijk niets aan gedaan.

Dan een paar foto’s van Gorkum…

Dan een aantal foto’s gemaakt met de iPhone. De map met iPhone foto’s stond eerst als submap onder Algemeen, maar ik heb ‘m een wat prominentere plek gegeven en hij staat nu tussen het rijtje hoofdmappen. Er is een onderverdeling tussen algemene foto’s, foto’s met Hipstamatic, mijn HDR app en panorama app, omdat er anders wel erg veel in één mapje komt. Van elk van de mapjes plaats ik hieronder één foto.

Tot slot een foto van meeuwen. Gaat op deze manier een stuk sneller! Sowieso moet ik zeggen dat het posten van foto’s via Windows Live Writer, waarmee ik aardig wat maandjes werk nu, een stuk vlotter gaat dan hoe ik het eerst deed. Ik had er altijd een hekel aan om foto-updates te doen, omdat ik zoveel code moest tikken.

Zelfs al deed ik het meeste met kopieer- en plakwerk, was het nog veel werk! Sowieso plak ik de foto’s als inline afbeeldingen, mocht ik het weer ‘ns in m’n kop krijgen om met fotomappen te gaan husselen, heeft dat geen invloed op de foto’s in blogs, omdat die niet meer gelinkt zijn.

Meeuw op het strand

Ik ga trouwens als het even meezit aankomende week mijn nieuwe camera bestellen, waar ik voor gespaard heb, volgens mij heb ik daar nog niet veel, of helemaal niets over verteld. Ik ben daar al even voor aan het sparen en nu heb ik eindelijk genoeg geld bij elkaar. Zodra ik hem heb, zal ik daar ook even een blogpost over maken, inclusief foto’s uiteraard!