Ik geloof dat ik zoiets als dit al vaker heb gedaan en vind het wel leuk om het een beetje bij te gaan houden. Elke maand een artikel met mijn favoriete muziek van dat moment. Ondanks dat mijn muzieksmaak wel een beetje het zelfde blijft heb ik altijd wel favoriete nummers waar ik een tijd lang veel naar luister.

Zoals iedereen, heb ik ook bij tijd en wijle nummers waar ik geen genoeg van kan krijgen, om ze een paar maanden later weer van mijn iPod en iPhone te dumpen en er iets nieuws voor in de plaats te laten komen.

Mijn favorieten van het moment zijn vaak niet eens nummers die op dat moment in de hitlijsten staan of zo, soms duikel ik weer iets op en denk ik: “Verrek, dit nummer is eigenlijk wel heel erg gaaf!”. Vaak is het ook een kwestie van gemoedstoestand. Alhier mijn favoriete nummers van dit moment plus uitleg. Veel lees- en luisterplezier!

Metallica – The unforgiven II

Allereerst deze van het (Re)Load album van Metallica. Er is iets raars met dit nummer. Dat wil zeggen, ik ben in een paar weken tijd al een keer of vijf wakker geworden met dit nummer in mijn hoofd. Niet eens vijf dagen achter elkaar, gewoon zo nu en dan. Het is alsof James al aan het zingen was toen ik nog sliep en gewoon verder gaat terwijl ik langzaam aan wakker word.

Behalve dat het wel een goed nummer is, begrijp ik gewoon niet hoe het in mijn hoofd terecht is gekomen. Het nummer staat weliswaar op mijn iPod, maar ik heb het in tijden niet gehoord, dus daar kan het niet van zijn. Ik zou haast denken dat het een betekenis heeft, maar anderzijds ben ik daar te sceptisch voor. Vaag blijft het wel.

Metallica – Carpe diem baby

Deze valt meer in de categorie ‘Favorieten van het moment” dan de vorige, maar omdat daar dus iets vaags mee aan de hand is wilde ik het toch vermelden. Carpe diem baby! Dit nummer heeft alles wat ik momenteel nodig heb. It’s rough, it’s sexy and it’s pure.

Ook tekstueel (is dat eigenlijk wel een woord?) slaat ie de spijker op z’n kop. Zinnetjes als “Then make me miss you”, “It don’t feel good until it hurts” en “Live to win, dare to fail” sluiten momenteel heel goed aan op mijn profiel en gemoedstoestand, maar bovenal is het gewoon een vet lekker nummer en heerlijk om mee te zingen.

Basto! – Gregory’s theme

Het volgende nummer is er één die ik niet zo gauw achter mezelf gezocht zou hebben. Het is een trance-achtige nummer van Basto en het heet Gregory’s Theme. Deze heeft bij mijn weten wel in de hitlijsten gestaan maar volgens mij alweer een poosje geleden.

Ik heb geen idee waar ik deze ontdekt heb, maar sinds een week of drie ben ik er helemaal kwijt van. Ik kan hem tien keer achter elkaar horen zonder dat ie verveelt en vooral tijdens het fietsen is ie superlekker. Op dit nummer ben ik pas geleden binnen tien minuten naar Vuren gefietst!

Carlos Santana – Photograph

Dit nummer is wel zó lekker! Het is eigenlijk een ouderwets rocknummer zoals Bon Jovi die in de jaren negentig maakte, voordat hij huisvader werd en meer ballads schreef dan Celine Dion.

Dit nummer is een samenwerking van de wereldberoemde en legendarische Carlos Santana en Chris Daughtry. Ik kwam ‘m pas tegen op het laatste album van Santana genaamd Guitar Heaven, waar hij nummers met diverse artiesten speelt. Het album is sowieso een absolute aanrader en dit nummer rockt letterlijk en figuurlijk!

Within Temptation – Fire and ice

Dit nummer is van het nieuwe album “The Unforgiving”. Behalve dat ik bijna alles van dit album op mijn iPod heb staan en normaliter vooral van de wat meer uptempo nummers ben, vind ik deze ook heel gaaf. Alleen die intro al, die bezorgt me keer op keer kippenvel. De rest van het nummer is ook mooi, alles klopt gewoon. Enig minpunt vind ik het wat abrupte einde. Ook qua tekst weer wat quotes die me opvallen.

Vertical Horizon – Inside

Eén van mijn favorieten is ‘Inside”. Ik weet verder niet wat ik er nog over moet vertellen, het is gewoon een gaaf nummer waar ik de laatste tijd veel naar luister.

Jon Allen – In your light

En dan even tot rust komen met een kalm en lief liedje, gezongen door Jon Allen. Ik ken de zanger niet, ik moet aan de naam Jon zonder h altijd meteen denken aan het baasje van Garfield en zie ook meteen dat ietwat suffe koppie voor me. Ja, verklaar me maar voor gek.

Maar dit liedje, normaal ben ik niet zo van de zoete liedjes, maar deze wel. Vanwege de rustige maar toch niet al te zoetsappige melodie, die me qua muziek wel een beetje aan John (mét h) Denver doet denken. Misschien ook wel omdat een stukje uit het refrein me het antwoord geeft op iets wat ik zelf al die tijd nog niet kon omschrijven. Dankzij Jon nu dus wel, mooi toch?

Tot zover even, zeven liedjes, mooi getal. Meer kan ik er even niet van maken omdat anders de term ‘favorieten van dit moment’ niet meer klopt. 🙂 Enjoy!