Vandaag een blog met een aantal motorfilmpjes. Je weet dat ik gek van motoren ben en ik kijk dan ook graag naar motorfilmpjes. Favoriet zijn promovideo’s, die zitten vaak heel gaaf in elkaar en zijn een genot om naar te kijken. Ook dingen met stuntende motorrijders (maar zonder crash) vind ik gaaf. Hier een aantal van mijn favorieten.

Bovenstaande video vond ik een paar dagen geleden via StumbleUpon, met een motor en een heel gave sportwagen die tegen elkaar strijden in een soort slalom race. Heel tof om te zien, lekker muziekje eronder en gaaf gefilmd.

Deze is niet echt een motorfilmpje, maar heeft er wel alles mee te maken. Ik moet er in elk geval elke keer weer om lachen. Dit is een man die zijn impression skills toont op het gebied van motorgeluiden. And he’s right!

Elk motormerk heeft inderdaad zijn eigen geluid en zelfs de types per merk zijn vaak te onderscheiden qua geluid. Laat bijvoorbeeld een Yamaha Fazer langs m’n huis rijden en ik zal je zonder hem te zien vertellen welk merk en welk type motor het is.

Deze jongen is een absolute lefgozer. Hij heeft het plan opgevat om met zijn BMW F800R de toren van BMW Headquarters te ‘beklimmen’. Hilarische shots? De receptioniste met open mond en de motor in de lift, inclusief irritant ‘wachtmuziekje’. Eenmaal boven gaat hij compleet los.

Deze is vooral leuk voor heren, maar ik vind hem heel gaaf gemaakt. Het is een promofilmpje van Honda en zit echt gaaf in elkaar. Een transformatie van een sexy vrouw naar een motor. Ook gaaf is het laatste stukje waarin de motor in Ghostrider-ish style is gefilmd op de weg. Echt vet!

Dan een filmpje van mijn geliefde Fazer, beide promofilmpjes, alleen is één ervan de Japanse versie. Wederom gaaf gefilmd, mooie muziek, mooie omgeving enne… mooie fiets natuurlijk!

Wederom een commercial, van een merk dat ik niet ken (staat aan het einde). Hoe dan ook een heel gaaf filmpje van een stuntteam wat perfect op elkaar ingespeeld is, het feit dat het erg mooi gefilmd is, geeft alleen maar extra toegevoegde waarde.

Naar dit filmpje heb ik met verbazing zitten kijken. Een motorrijder die op aardige snelheid hele korte bochtjes en achtjes rijdt tussen pionnetjes door. Je zou haast denken dat ze hem met Velpon aan z’n fiets hebben vastgelijmd, het is echt een eenheid en dat is prachtig om te zien. Sowieso ook een mooie fiets, ik gok een Yamaha R1, maar ik twijfel, omdat de R1 bij mijn weten niet zo’n kleur heeft, maar ik kan het mis hebben. Hoe dan ook heel gaaf om te zien.

Voor de verandering maar weer eens een promofilmpje. Dit keer van Kawasaki. Een merk waar ik op zich niet echt fan van ben, maar de Z-serie vind ik geweldig! Een kennis van me heeft er één in pearl-white en iemand van de motorclub heeft dezelfde in metallic-groen. Onderstaand filmpje is van deze motor, de Kawasaki Z-1000, die er overigens ook nog in andere klassen is.

Tot slot een filmpje wat een scene is uit de film Yes Man met Jim Carrey, sowieso een geweldige film die ik iedereen die z’n lachspieren wil trainen aan kan raden, maar dit stukje was ook erg leuk. Jim (ik denk zijn stunt stand-in…) op een vette Ducati door de stad, in zijn ziekenhuishemd en voor het eerst op een motor. Hilarisch is nog een understatement, althans, dat vind ik.