Ik kwam op het idee een wishlist te maken. Niet van dingen die ik wil kopen (daar begin ik niet aan), maar van dingen die ik zou willen doen of meemaken. Een soort try before you die, maar dan op mijn manier. Iedereen heeft wel van die dingen. Iets wat je ooit nog eens graag zou willen. Of dat nou in een bad vol slagroom liggen is, of bungee jumpen.

De meeste dingen onthoud je niet, totdat je ervoor gaat zitten en dan komt ‘t één en ander bovendrijven. Bij mij is er maar één die op nummer één staat. De rest is in ongesorteerde volgorde. Als ik die moet nummeren, ben ik overmorgen nog bezig. Overigens zijn er nog een paar dingen die ik misschien nog liever wil dan hetgeen op nummer één staat, maar die hou ik lekker voor mezelf. A woman’s gotta have her little secrets!

1. Racen op het circuit

Als er iets is waar ik al jaren van droom, is dat een keer met een ervaren coureur racen op het circuit, op een racemotor waar je achterop kan. Deze zijn op de tank voorzien van beugels waar de buddy zich aan vast kan houden. Bij zulke hoge snelheden is dat wel nodig, omdat je anders zo ongeveer een Heimlich greep toepast bij de coureur of naar achter gelanceerd wordt.

2. Een eigen motorfiets

Om in motorsferen te blijven: Als ik genoeg geld had, kocht ik een motor. Om stiekem rondjes mee te rijden op een parkeerplaats en elke dag even te zwijmelen. Het koele gladde oppervlak te aaien en het mooie kontje te bewonderen. Het zou absoluut een Yamaha Fazer worden, ik ben serieus verliefd op die motor. Alternatief is de Ducati 1198 Superbike. Leuk voor erbij.

3. Zelf motorrijden

Het laatste motor-gerelateerde item is om zelf te rijden. Doordat ik slechtziend ben, is motorrijden uitgesloten, iets waar ik van baal. Ik heb weleens wat rondjes gereden op een Yamaha Virago die ik samen met m’n vader had gekocht en zou dat dolgraag nog eens doen. De basics leren en zachtjes aan dat gas erop. Fijn uitlaatje eronder en blazen maar!

4. Chocoladefontein

Geef maar toe. Jij hebt ook weleens met je vinger in de Nutellapot gezeten. Ja ik ook. Maar het kan beter! Je kent die chocoladefonteinen wel. Dan bedoel ik niet die prutsdingen die ze rond de kerstdagen bij Blokker verkopen. Groot en met een waterval aan chocolade. Wat mij geweldig lijkt, is om zo’n ding in het echt te zien, dan m’n vingers erin dopen en die één voor één aflikken. Voorwaarde is wel dat het melkchocolade is en liefst lauwwarm. Yum!

5. Down under

Ik roep al zo lang dat ik écht naar Australië wil. Het gekke is dat ik niet eens weet waarom. Misschien omdat ik heel veel landen al gezien heb, misschien omdat het zo anders schijnt te zijn. Ik moet er wel bij vertellen dat ik minder enthousiast ben, sinds ik weet dat ze complete vliegenplagen hebben en laat ik daar nou niet dol op zijn!

6. Bovenop de Eiffeltoren

Ik ben al eens in Parijs geweest en ook langs de Eiffeltoren gevaren, maar dat is zó lang geleden dat ik me er weinig van kan herinneren. En zeg nou zelf, wat doet iemand onder de Eiffeltoren in een bootje. Het mooiste is natuurlijk om het gevaarte te beklimmen. Het schijnt een enorme klim te zijn, maar het uitzicht moet waanzinnig zijn! Ik weet dat ik achterloop als voormalig wereldreizigster, iedereen die een beetje op vakantie is geweest, heeft dat ding al minstens één keer beklommen, maar ik dus niet, en ik wil het graag nog eens doen.

7. In een heli over Nederland

Nu we het toch over hoogte hebben, weet ik er nog wel één: Ik ben gek op helikopters. Dat wil zeggen: om erin te zitten. Ik ben een paar keer meegevlogen, maar dan praten we over hooguit tien minuten of een kwartiertje. Het zou te gek zijn om gewoon eens een paar uur in zo’n ding te vliegen en dan Nederland van bovenaf te bekijken.

8. Concorde

Een andere hoogwerker waar ik graag in had gezeten is de Concorde. Zover ik weet vliegen ze niet meer, maar m’n ouders zijn jaren geleden mee geweest. Ze kregen zelfs champagne aan boord! Stikjaloers was ik, dat had ik ook wel mee willen maken. De Concorde is niet alleen bloedsnel, ook komt hij hoger dan normale vliegtuigen en vliegt net boven de dampkring.

9. Rondje Stuntvliegen

Meevliegen met een stuntvliegtuigje lijkt me gaaf! Ik heb ooit in een sportvliegtuigje gezeten, zo’n Cessna, maar die deed niet meer dan een beetje op z’n kant hangen. Kermisattracties die op z’n kop gaan krijg je me niet in, maar dit lijkt me écht geweldig!

10. Women on heels

Iets wat je misschien niet op een lijstje als dit verwacht, is dat ik dolgraag zou willen leren om op hoge hakken te lopen. Killer heels, stiletto’s, name it. Ik kan tegenwoordig steeds beter op hakken lopen, maar hoger dan 10 centimeter haal ik niet zonder m’n enkels te breken.

11. Make-up door een pro

Een stille wens die ik al jaren heb, is eens door een visagiste te worden opgemaakt (wie weet wat ik er nog van kan leren) en dan een professionele fotoshoot laten doen. Met mooie make-up en mooie kleren. Ik heb een jaar of wat geleden een fotoshoot laten doen door iemand die zich professioneel noemde, maar die € 50 vroeg voor foto’s die fototechnisch écht slecht waren.

12. In een avondjurk

Verklaar me voor gek, maar het lijkt me gaaf om mezelf in een avondjurk te hijsen. Een echt mooie, van één of andere designer. Ik heb weleens een galajurk gehad, maar dat was achteraf nogal een miskoop omdat hij me niet echt stond. Daarna heb ik er nooit meer één gekocht of aangehad. Ik heb nooit gelegenheden waarvoor ik zoiets zou kunnen dragen, dus heb ik er geen in de kast hangen. Desondanks zou ik toch best weleens zo’n robe aan willen trekken!

13. Diamonds are a girl’s best friend

Als we ‘t toch over dure dingen hebben: Ik zou weleens een diamant willen dragen. Aan een ketting. Een mooie, wat robuustere zilveren ketting, met een mooie schakel en dan als hanger een diamant. Zo groot en zwaar, dat je ‘m voelt liggen op je sleutelbeenderen. Ik hoef ‘m niet eens te hebben, al kan ik hem maar een uurtje dragen. Het moet een magisch gevoel zijn om zoiets kostbaars op je huid te dragen!

14. Slapen in een hangmat

Ik zou dolgraag in een hangmat slapen. Vorig jaar, toen het zomers ‘s nachts nog dertig graden was, heb ik een poging gedaan, maar slapen wilde niet lukken. Ik werd afgeleid door alle geluiden die ik normaal in bed niet hoor. Desondanks wil ik nog eens een poging doen. Ik vind ‘t gewoon leuk, net als slapen op het strand, dat wil ik ook nog wel een keer proberen.

15. Nights in white satin

Wat dat slapen betreft, weet ik er nog wel één. Ik zou het heerlijk vinden om eens tussen écht satijnen lakens te slapen. Ik heb jaren terug een ‘satijnen’ dekbedovertrek gehad, maar dat wat synthetisch spul. Nu heb ik 2 dekbedovertreksets van HEMA waar satijn in verwerkt is. Ze zijn iets glanzender dan normaal en ook iets zachter, maar veel merk je er niet van. Ik vind satijn heel mooi en zo zacht.

16. Lang haar / extensions

Ondanks dat ik de laatste paar jaar heel tevreden ben over mijn kapsel, wil ik nog altijd graag mooie lange golvende lokken. Ik heb een aantal keren geprobeerd m’n haar te laten groeien, maar dat werd ‘m niet. Voordat dat ik over die lastige grens ben, heb ik het allang opgegeven.

Daarom zou ik weleens m’n hoofd vol willen laten zetten met een bos extensions. Tot op m’n rug. Ik heb nu ook extensions, maar dat zijn er maar acht (en dat kost al een vermogen), maar ik bedoel echt een haar-verlenging. Zoiets kost minimaal € 400 en dat heb ik er niet voor over, plus dat het slecht is voor je haar.

17. Galopperen op het strand

iets wat me altijd al enorm gaaf heeft geleken is paardrijden op ‘t strand. Galopperen door de branding. Machtig mooi. Ik heb vroeger jaren paardgereden en ook een eigen paard gehad, toen is het er nooit van gekomen, omdat er hier niet echt een strand in de buurt is. Later had ik op vakantie in Brazilië de kans, maar op het moment dat ik bedacht  dat ik ‘t zou doen, zag ik dat paard nooit meer.

Chevrolet (12-6-2011)

18. In een sportwagen

Ik ben gek op snelheid. Voor een beetje wegligging bij hoge snelheden, stap je natuurlijk niet in de eerste de beste Seat, om maar wat te noemen. Ik kan het dan ook behoorlijk warm krijgen van bloedmooie sportwagens als de Corvette Stingray of iets felroods met het welbekende paardje erop en zou niets liever dan eens een rondje meerijden. Iemand?

19. Vaker varen met een RIB

Hoe harder hoe beter! Toen ik halverwege april voor het eerst voer op een RIB-boat, smaakte dat naar meer. Met 105 km/pu over het water is écht donders hard, vergeet die speedboot! Nu ik dat eenmaal geproefd heb, wil ik meer. Een uurtje of wat rondscheuren op zo’n boot lijkt me te gek, misschien zelfs op zee, al weet ik niet of m’n maag dat ook zo’n goed idee zou vinden…

20. Lost in space

Een wens die volgens mij veel mensen hebben, is om eens gewichtloos te zijn. Tegenwoordig hoef je daarvoor niet eens de ruimte in, maar kan dat ook in een speciaal vliegtuig. Helemaal risicovrij is het niet, omdat je schijnbaar bepaalde pillen moet innemen, maar het idee lijkt me echt supervet. Het moet een rare gewaarwording zijn om letterlijk door de ruimte te zweven.

21. Agility met Bas

Een wens die ik goed zelf waar kan maken, maar die nog altijd op mijn lijstje staat is een agility training doen met Bas. Nadat we de EG (Elementaire Gehoorzaamheid) hadden afgerond, heb ik erover gedubd om de agility erachteraan te doen, maar die cursussen kosten geld en nog meer extra kosten, kwamen op dat moment niet zo goed uit. Plus dat het voor mij en Bas lastig is om elke avond in het donker naar de locatie te fietsen waar de hondencursussen gegeven worden. Desondanks ga ik deze training misschien alsnog een keer doen.

22. Red light district

Iets wat me ook best leuk lijkt, is eens rondkijken op de wallen in Amsterdam. Ja, ik bedoel de red light district. Prostitutie is iets wat me best intrigeert, wie niet zou ik zeggen, alleen durven de meesten er niet voor uit te komen.

Het is raar en ergens is het ook gewoon in Nederland, daarom ben ik eigenlijk wel stik benieuwd hoe dat er nou uitziet. Al die ramen met die dames erachter. Ik denk dat ik het heel gek vind, onwerkelijk.

23. Bij de politie

Misschien iets wat je niet verwacht, maar het lijkt me interessant om een dag met iemand van de politie mee te lopen. Ondanks dat veel mensen niet echt een positief beeld van politie hebben, is het goed dat ze er zijn en is veelzijdigheid één van de kernwoorden in het werk wat ze doen.

Zeker nu ik regelmatig als verkeersregelaar ingezet word, heb ik vaker contact met mensen van de politie en merk je eigenlijk pas goed hoe breed hun taakomschrijving is. Het gaat niet alleen om boeven vangen of bonnen schrijven, er komt veel meer bij kijken. Daarom zou het me heel interessant lijken eens een dagje mee te lopen. Gewoon om te kijken hoe dat er aan toe gaat.

Wat wil jij altijd nog eens doen?