Mijn fiets is redelijk heilig te noemen en daar is iedereen in mijn omgeving van op de hoogte. Ik laat ‘m nooit ergens achter zonder slot erop en weiger ‘m ‘zomaar ergens’ onbeheerd achter te laten. Waarschijnlijk door zijn opvallende kleur en herkenbare uiterlijk is hij (gelukkig) nooit gestolen en ik hoop ook niet dat dat ooit gaat gebeuren.

De laatste tijd ben ik mijn fiets wat aan het tunen. Zo heb ik een tijdje geleden nieuwe grips (handvatten) gekocht, omdat de oude verrot waren en zeker met warmer weer niet prettig rijden, omdat het rubber dan gaat plakken.

Ik kocht nieuwe voor het spotprijsje van € 6.95 bij Halfords. Ondanks het kleine prijsje, vind ik ze erg prettig. Ze zijn iets dikker dan mijn oude en dat houdt wel zo prettig vast. Ook zit er een antislip laag op.

Maar ik wilde meer. Om te beginnen was m’n koplamp al minstens een half jaar naar de gort. Ik had er één met twee standen halogeenlicht en één stand LED. Maar het ledlampje was al tijden kapot en één van de twee halogeenstaven wilde ook niet meer. Het irritantste vond ik dat de lamp rammelde, vooral bij hobbelige straten.

Nu ik toch bezig was, meteen maar een nieuwe lamp. Ondanks dat ik een mooie matzwarte in gedachten had, heb ik toch weer hetzelfde model als dat ik had, alleen dan met vierpunts LED-verlichting en een maatje kleiner, en zonder rammel! Ook bij Halfords, lekker goedkoop en veel licht. LED there be light!

Een paar dagen geleden kocht ik ook nieuwe fietshandschoentjes. Natuurlijk trek ik die niet aan als ik even naar de bakker ga, maar wel als ik langere afstanden rijd of ga racen. Het voelt prettiger aan en stel dat ik val, heb ik in elk geval bescherming aan mijn handen.

Nieuwe fietshandschoentjes

Ik had al jaren fietshandschoentjes, keer gekocht bij Lidl. Maar die waren tot op de draad versleten. Dit keer kocht ik ze bij de zaak waar m’n fiets in onderhoud is en degene die ik nu heb, zijn zomerhandschoentjes van BBB Cycling, type ‘Racer’. Ze zijn rood met zwart en witte afwerking en ik vind ze geweldig. :-) Heb ze inmiddels al een aantal keren gedragen. Persoonlijk rijd ik liever mét dan zonder handschoenen, het voelt gewoon beter.

Vandaag was het tijd voor een grotere aanpassing, namelijk een nieuw zadel. Ik liep er al even tegenaan te hikken en vond dat het nu tijd was om daar iets aan te doen. Ik heb een probleem met zadels. Dat wil zeggen. Het zadel waar ik een jaartje of twee op reed, was niet het originele zadel, dat zat niet lekker.

Vervolgens had ik dus een soort gelzadel gekocht, niet zo’n lomp ding, maar ook weer niet echt een zadel wat bij mijn sportieve fiets past. Het vervelendste was, dat ie prima voldeed voor een rondje om de kerk, maar op langere afstanden ging het fout en kreeg ik pijn.

Nieuw fietszadel

Het fijne van de zaak waar ik altijd kom, is dat ik een zadel mag uitproberen. Het zadel wat ik heb aangeschaft, is net als de handschoentjes van BBB en is het best te omschrijven als een comfortabel racezadel. Het heeft de looks van een racezadel, maar zit beter. Mede omdat er memory foam in verwerkt is en ergonomische vormen heeft. Ik ben er tevreden over, al moet ik ‘m natuurlijk nog wel inrijden. Ik hoop dat ik nu voorgoed van de ellende verlost ben!

Behalve dat ie lekker zit, vind ik ‘m ook gewoon mooi. Tot slot gaat er waarschijnlijk morgen nog een voorlopig laatste tune-up uitgevoerd worden, één die voor mijn doen behoorlijk prijzig is, maar waar ik vreselijk blij mee ben. Er wordt namelijk een beam rack gemonteerd.

Toen ik jaren geleden deze fiets een van m’n oma kreeg voor mijn verjaardag, wilde ik in eerste instantie geen bagagedrager erop, omdat dat afdeed aan het sportieve uiterlijk van de fiets. Maar het is toch wel zo makkelijk om iets mee te kunnen nemen, dus kwam ie er toch.

Wat dat aangaat, ben ik een enorme zeikerd. Fietstassen komen er bij mij ook niet op en die bagagedrager is al jaren een doorn in m’n oog. Nu zag ik een onlangs iets moois: Net zo’n fiets als de mijne, maar dan met zwevende bagagedrager, wat het achterwiel vrijliet en waardoor de vormen van de fiets meer tot z’n recht kwamen.

Vandaag heb ik nagevraagd of dat bij mijn fiets ook mogelijk is, en dat is inderdaad het geval. Hangt alleen wel een prijskaartje van € 45 aan. Desondanks heb ik er één laten bestellen en waarschijnlijk is ie er morgen. Er zijn ook speciale tasjes voor op de beam-rack en die wil ik ook, maar die kosten ook bijna € 50, dus ik denk dat ik die later nog koop.

Behalve dat het wiel op deze manier vrijkomt, ben ik dan ook af van de snelbinders die nu nog, over mijn achterwiel heen lopen. Ik denk dat het een heel ander gezicht zal zijn! Strak spatbordje erboven en dan ergens net onder mijn zadel het nieuwe rekje. Helemaal perfect!

Zwevende bagagedrager voor mijn fiets

Op de foto van de fiets, kun je zien hoe het er ongeveer uit zal zien, hier zit ie op een BMX en die heeft geen achterspatbord. Bij mij is dat wel het geval en ik denk dat dat net iets mooier is. Het rekje op de foto hierboven, is degene die er bij mij op komt te zitten, ook van BBB.

Ik ben erg blij met mijn nieuwe aanpassingen. Even een goeie wasbeurt erachteraan, ketting smeren, bandjes strak zetten en hij ziet er weer uit als nieuw! Uiteraard komt er nog een foto van hoe mijn fiets er uiteindelijk uit komt te zien!