Alweer een 2 Weekly Snaps. Waar ik het vorige week zo druk mee had dat ik niet kon bloggen weet ik niet. Feit is dat we een week verder zijn en ik het nog steeds niet voor elkaar heb om minstens 2 weken achter elkaar op zondag te bloggen.

Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik niet de meest rustige weken achter de rug heb. Op emotioneel gebied heb ik nogal wat te verduren momenteel en dat is nog niet over, daarnaast ben ik bijna een hele week soort van ziek geweest en afgelopen week was een gekkenhuis.

Ik stond elke avond paraat om de vierdaagse te begeleiden als verkeersregelaar en zaterdag heb ik tot half twee ‘s nachts gewerkt als verkeersregelaar / toezichthouder bij een dancefeest. Dat opgeteld bij een week lang slecht slapen door een bepaalde kwestie en het resultaat is moe zijn.

Eigenlijk had ik vandaag ook geen trek om te bloggen, maar alsnog op de valreep van Pinkstermaandag (een soort zondag) een Weekly Snaps blog. Je hebt ook een post van me tegoed van afgelopen week, misschien dat ik die morgen inplan.

30 mei

Ik ben de laatste tijd mijn fiets aan het tunen. Zo heb ik onlangs voor een mooi prijsje een soort spycam aangeschaft, een cameraatje ter grootte van een sleutelhanger waarmee ik mooi vanaf de fiets kan filmen. Ook wil ik een ander zadel wat geschikter is voor langere afstanden en had ik nieuwe grips gekocht bij Halfords.

De oude waren slecht en bij warm weer werd het rubber plakkerig, waardoor ik verplicht was handschoentjes te dragen. De nieuwe zijn voorzien van antislip en dikker dan ik gewend was en liggen daardoor prettig in de hand. Een goede koop dus voor die € 6.99 die ze gekost hebben.

Nieuwe handlebars op m’n stuur

2 juni

Op zich is er weinig te vertellen over deze foto. Ik was rond deze tijd niet lekker en lag veel op de bank. Ondanks dat de beesten officieel niet op de bank mogen verlies ik een groot deel van mijn consequente houding als ik zelf lig en me koester aan de aanwezigheid van de dieren.

Het gebeurt tegenwoordig ook steeds vaker dat zowel beide katten als de hond bij me op de bank of op schoot liggen als ik op de bank hang. Ergens vind ik dat wel heel fijn, dus kan ik het niet over m’n hart verkrijgen ze er weer af te sturen. Ach ja, het is maar een oude bank.

Micky

4 juni

Op 4 juni had ik het slecht naar m’n zin. De dag ervoor had ik een belangrijk besluit genomen, wat nogal wat impact zal hebben in de toekomst en ik was nerveus over de reactie zou volgen. Helaas heb ik nog geen reactie ontvangen.

Om m’n sombere gedachten en paniekgevoelens enigszins te onderdrukken, zocht ik van alles om afleiding te vinden, waaronder wandelen en foto’s maken. Deze HDR van de Dalempoort maakte ik ook met mijn iPhone.

Dalempoort in HDR

6 juni

Een drukke dag. Niet alleen moest ik me om 17:45 uur op het gemeentehuis melden om de laatste details voor de avondvierdaagse door te spreken en m’n hesje en rooster vast op te halen, ook moest ik terug naar Dordrecht om iets te ruilen.

De 14 dagen inruiltijd waren inmiddels over dus ik moest er nu echt aan geloven. Normaal gesproken ben ik wel te porren voor een winkelmiddagje in Dordt, maar nu moest ik er niet aan denken. Desondanks toch gegaan, deze foto maakte ik vanuit de trein, volgens mij ergens tussen Gorkum en Hardinxveld.

Uitzicht vanuit de trein

7 juni

Niet echt een heel scherpe foto, maar je kunt wel aardig zien wat erop staat. Het is dus een dun zilveren kettinkje met vleugeltjes als hangertje, besteld bij Ydeltuyt. Normaal draag ik eigenlijk nooit ‘gewone’ kettinkjes zoals deze, maar ik vind het toch erg leuk en vooral het hangertje. Ik heb ook mooie angel wings oorbellen gekocht die ik nog wel een keer show in een shoplog. Ja, ook die staat nog in de planning.

Kettinkje met vleugeltjes

8 juni

Tweede dag van de avondvierdaagse. De tweede post die mijn collega en ik hadden was bij de Haarbrug. Ik wist eerst niet waar dat was, tot we daar aan kwamen. Ik ken genoeg straten, maar lang niet allemaal bij naam.

Dit was best een lastig punt omdat er geen stoep was waar de wandelaars overheen konden, maar er wel hard werd gereden. Desondanks hebben we alle wandelaars zonder problemen langs deze locatie gesluisd. Daarna zat het er weer op en konden we terug naar het stadhuis om ons af te melden en nog even wat te drinken.

Haarbrug bij Arkel

9 juni

De op een-na-laatste dag van de Avondvierdaagse. Deze keer stonden m’n collega en ik aan de Wijnkoperstraat en de bedoeling was dat we daarna nog een post langs de Banneweg zouden hebben. Echter bleek dat langs de eerste post zowel de groep van de 5 als de 10 km langs kwam en tegen de tijd dat alles voorbij was konden we gewoon terug naar het gemeentehuis.

Dit hondje genaamd Tara was van een man waarmee we een tijdje hebben staan praten. Leuke bijkomstigheid van zulk werk is dat heel veel mensen blijven staan voor een praatje. Dit Maltezer leeuwtje vond alle aandacht ook wel erg leuk.

Leuk hondje

10 juni

De eerste foto heb ik genomen in de kantine van het gemeentehuis waar we vrijdag, na afloop van de laatste avond met alle vrijwilligers en andere medewerkers hebben gezeten. Helaas was deze avond vrij letterlijk in het water gevallen door de aanhoudende regen.

Onze burgemeester merkte echter op dat er wel een voordeel aan de regen was, en dat was dat de handjes niet meer zo plakten. Hij had de taak om alle kinderen die langs kwamen met het defilé een handje te geven. Niet plakkerig, maar wel gekneusd, denk ik zo.

Vervolgens m’n geliefde Yamaha cap met het ultrakleine cameraatje erop. Omdat ik nog steeds geen plek heb gevonden zodat ie precies goed gericht staat, dacht ik slim te zijn en ‘m met klittenband op mijn cap te plakken.

Ook dat was niet zo’n succes, ik zag meer bakstenen dan omgeving, misschien omdat de klep iets naar beneden wijst. Toch nog verder denken hoe ik hem goed kan monteren. In elk geval leverde dit wel een grappig plaatje op.

11 juni

Deze dag stond ik samen met nog iemand als verkeersregelaar / toezichthouder tijdens het Let’s Share Festival Buiten de Waterpoort in Gorinchem. Overigens was het overdag vooral festival en ‘s avonds veranderde de boel in een soort dancefeest waar ladingen jeugd op af kwamen.

Ik heb van half 9 tot half 2 gewerkt en de polsbandjes moest ik dus aan, om aan te tonen dat ik gewoon het terrein op kon lopen. Waar dat VIP-bandje voor was wist ik niet precies. Ik heb er weinig van meegekregen, sowieso stonden we net buiten het afgezette terrein en ik ben er alleen 1 keer op geweest om drinken te halen.

Polsbandjes

12 juni

Bas ligt hier ondersteboven en heel lui op de bank. Omdat ik inmiddels zó moe was hebben we aardig wat uurtjes op de bank doorgebracht. We hebben samen een paar films gekeken en een bak popcorn weggewerkt.

Bas kon het ook prima hebben zo. Lekker op de deken en luieren maar. Overigens ben ik zondag ook nog wel even met m’n moeder mee geweest naar één of ander motor evenement, maar dat viel wat tegen.

Samen met Bas op de bank

13 juni

Op tweede Pinksterdag was hier Pinkstermarkt, waar we overheen gelopen zijn eigenlijk alleen om een stroopwafel te scoren. Op de terugweg kwamen we langs een mobiele kinderboerderij waar we even hebben staan kijken. Bas was dol op de geitjes en kon er geen genoeg van krijgen. Zelf vind ik het ook altijd leuk, beestjes kijken.

Allemaal beestjes

Zo, we zijn er weer door. Ik ga nu m’n bed opzoeken en hopen dat ik me morgen meer uitgerust voel. Gelukkig heb ik op een vergadering op het gemeentehuis na verder niets op het programma staan, dus lekker rustig aan doen.